Turpinās tradīcija Rožlapas dzimšanas dienu atzimēt ar blica turnīru

15.01.2023
Turnīra laureāti. Foto no facebook.com

Uz organizatoru aicinājumu piedalīties šahistes un treneres Vijas Rožlapas 81. dzimšanas dienas turnīrā, kura nosaukumā "Ielūdz Vija Rožlapa uz blicu" jau bija ietverts pamudinājums ierasties uz sacensībām, ceturtdien atsaucās vairāk nekā pussimts cilvēku.

Blica sacensības ar mērķi nosvinēt Rožlapas dzimšanas dienu un sumināt gaviļnieci, notika otro gadu pēc kārtas, kaut gan viņas dzimšanas dienas ar turnīriem tika atzīmētas arī iepriekš. Šoreiz organizatori bija Rīgas un Latvijas šaha federācijas ar Rožlapas zināmākā audzēkņa lielmeistara Alekseja Širova atbalstu.

Rīgas Šaha federācijas telpās Vijas Rožlapas dzimšanas dienu varēja nosvinēt ar Šveices sistēmas 9 kārtām ar apdomas laiku 5 minūtes partijai plus 3 sekundes par gājienu ar FIDE reitinga aprēķinu.

53 dalībnieku konkurencē (no trīs federācijām – Latvijas, Spānijas, Zviedrijas) otro gadu pēc kārtas par uzvarētāju kļuva GM Aleksejs Širovs (2658), kurš uzvarēja visus savus pretiniekus – gluži kā pirms gada. 8 punktus izcīnīja liemeistars Toms Kantāns (2419), 6,5 punkti tika Arsenam Bataševam (2228) un Emīlam Jānim Mieriņam (2065), bet pa 6 iekrāja Dmitrijs Verbovskis (1613), Georgijs Germanovs (2127) un Simons Sinauridze (1887). Labāko trijniekā Bataševs iekļuva arī pērn.

Sekmīgākā no dāmām bija Melānija Luīze Jansone (1709) ar 4 punktiem. Tikpat iespēja pati pasākuma "vaininiece", kurai punktu gūšanu bija jāmiksē ar ziedu pušķu un sveicienu saņemšanu, tādēļ parādītais rezultāts uzskatāms par ļoti sekmīgu.

Pirmās vietas balva bija 81 eiro, bet kopējais balvu fonds – 380.

Visi dalībnieki, rezultāti un ieņemtās vietas apskatāmas chess-results.com, savukārt balvu saņēmēji šeit.

Foto no facebook.com
Foto no facebook.com
Foto no facebook.com
Foto no facebook.com