Jauniešu čempionāta laikā notiks seminārs šaha treneriem un pedagogiem

02.12.2022

Kā zināms, 17. un 18.decembrī pirmo reizi notiks Latvijas čempionāti jauniešiem rapidā un blicā. Paredzot, ka jaunajiem šahistiem no vairākām pilsētām līdzi dosies arī viņu treneri, paralēli čempionāta norisei Latvijas Šaha federācija piedāvā iespēju piedalīties pieredzējušo treneru vadītajā seminārā.

Semināra vadmotīvs ir "Darbs ar U-14 līdz U-18 vecuma grupas jauniešiem" un tajā tiks apskatīti veidi kā strādāt ar audzēkņiem, kuri sasnieguši spēcīgas pirmās sporta klases vai meistarkandidāta spēles līmeni, un palīdzēt viņiem progresēt arī turpmāk.

Pieredzē ar semināra dalībniekiem dalīsies:
• FIDE meistars Verners Putka – "Atklātņu variantu attīstība līdz ar audzēkņa progresu." (17.decembrī pulksten 12 – 14);
• Lielmeistars Edvīns Ķeņģis – "Galotņu meistarklase. Aiz galotņu teorijas robežām." (17.decembrī pulksten 15 – 17);
• Lielmeistars Ņikita Meškovs –  "Kā izaudzināt lielmeistaru Latvijā?" (18.decembrī pulksten 12 – 14).

Seminārs, galvenokārt, ir domāts šaha treneriem un pedagogiem, tomēr tas var būt noderīgs arī jauno šahistu vecākiem. Dalība seminārā ir bez maksas, reģistrētiem semināra dalībniekiem tiks izsniegts sertifikāts par pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmas apguvi 8 stundu apjomā.

Pieteikšanās semināram notiek pa e-pastu info@sahafederacija.lv līdz 2022. gada 15.decembrim.

Semināra norise tiek līdzfinansēta no valsts budžeta līdzekļiem un Latvijas Sporta federāciju padomes programmas "Tālākizglītības programmu īstenošana sporta speciālistiem".