Rīgas Šaha federācijas "Open" turnīri kļūst arvien populārāki

11.11.2022
Turnīra laureāti.

Aizvadītās nedēļas nogalē Rīgas Šaha federācijas (RŠF) telpās Maskavas ielā 32 aizritēja RŠF rīkotais "Open" turnīra piektais posms. Sacensības spēlētājiem ar reitingu līdz 1800 punktiem pilnībā piepildīja spēļu zāli – piedalījās 52 dalībnieki no četrām valstīm.

Latvijas, Lietuvas, Ukrainas un Francijas pārstāvji trijās dienās aizvadīja septiņas Šveices sistēmas kārtas ar laika kontroli 30 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu ar FIDE klasiskā reitinga aprēķinu.

Kaut arī turnīrā pārsvarā piedalījās jaunie šahisti, par uzvarētāju kļuva "vecās skolas" pārstāvis meistarkandidāts Jūlijs Lībensons (1590). Viņš izcīnīja piecas uzvaras un divas reizes cīnījās neizšķirti. Summā – 6 punkti no 7. Tikpat punktu arī otrās vietas ieguvējam Valērija Rižiham (1700), taču sliktāks papildrādītājs, arī zaudējums savstarpējā spēlē. Pa 5,5 puntiem ieguva Toms Jeronovičs (1297) un Sergejs Fiļipovs (1343), bet pa 5 – Dmitrijs Lisovskis (1414) un Oļegs Kaļiņins (1388).

Visi rezultāti, dalībnieki un ieņemtās vietas apskatāmas chess-results.com, bet vienpadsmit balvu saņēmēji – šeit.

Šajā turnīrā jāizceļ arī jaunie. Tā, 11 gadus jaunais Jeronovičs trešo vietu izcīnīja, startēdams ar 22. sākuma reitingu, kā arī "pielika" 117,2 reitinga punktus. Savukārt 8 gadus jaunais Fiļipovs ieguva ne tikai ceturto vietu, bet arī pacēla savu reitingu par 90,4 punktiem.

Rīgas Šaha federācija informē, ka jau no 2. līdz 4.decembrim notiks Rīgas Šaha federācijas "Open" gada noslēdzošais, 6.posms (ar reitingu līdz 1800), savukārt janvārī paredzēts nākamā gada pirmais posms. Tā kā šahisti aicināti jau savlaicīgi plānot savu laiku, sekot līdzi informācijai un pieteikties.