Rīgas Šaha federācijas jubilejas turnīrā uzvar lielmeistars Miezis

25.10.2022
Foto no facebook.com

Viena no aktīvākajām un radošākajām nevalstiskajām sporta federācijām Latvijā – Rīgas Šaha federācija – atzīmējusi savu 15 gadu jubileju. Un izdarījusi to nevis šaurā dibinātāju lokā, bet viesnīcas "Pullman Riga Old Town Hotel" zālē pulcējot 84 dalībniekus pie turnīra galdiņiem plus citus sveicējus blakus tiem.

Rīgas Šaha federācijas (RŠF) jubileja svētdien aizritēja ar 9 kārtu Šveices sistēmas rapida (10+5) turnīru ar FIDE reitinga aprēķinu plus Latvijas un Puhajarves (Igaunija) senioru (50+) maču septiņi pret septiņi.

Ātrā šaha sacensībās labākais bija mūsu lielmeistars Normunds Miezis (2477), kurš ir ne tikai labs draugs RŠF vadītājam un tiesnesim Albertam Cimiņam, bet šajos 15 gados stāvējis klāt federācijai ne tikai ar savu piedalīšanos dažādos pasākumos un turnīros, bet arī ar padomu, pieredzi un vērtējumu.

Galvenais reitingfavorīts Miezis 9 kārtās ieguva 8,5 punktus, vienīgo neizšķirtu slēdzot ar otrā vietas ieguvēju, starptautisko meistaru no Igaunijas Tarvo Sīmanu (2309), kurš tika apsteigts par veselu punktu. Trešajā pozīcijā ar 7 punktiem ierindojās nacionālais meistars Kristaps Kretainis (2146), bet ar 6,5 punktiem sekoja attiecīgi Nikolajs Krilovs (2096), Emīls Jānis Mieriņš (2017), Andris Noreiķis (1730) un IM Guntars Antoms (2215).

Visi dalībnieki, rezultāti un ieņemtās vietas apskatāmas chess-results.com, savukārt balvu saņēmēji – šeit.

Kā jau 15 gadu jubilejā pienākas, apbalvoti tika 15 dalībnieki. Naudas balvās laureāti kopumā saņēma 850 eiro.

Latvijas Šaha federācija savm ciešajam sadarbības partnerim Rīgas Šaha federācijai novēl turēt aktīvo turnīra rīkošanas kursu, tikpat veiksmīgu darbību un sadarbību kā līdz šim, atcerēties, ka 15 gadi vēl ir tikai tāds apgriezienu uzņemšanas vecums, kā arī turpināt krāt ne tikai turnīru skaitu, bet arī to daudzveidību (šādi izpaužot savu radošumu), nenogurstoši dodot šahistiem cīņu pieredzi un sacensību garu.

Rīgas Šaha federācijas un Puhajarves komandu mačs beidzās ar mājinieku uzvaru 8:6. Pie septiņiem galdiņiem tika spēlēta viena dubultās kārta. Individuāli labākie ar divām uzvarām bija FM Aleksejs Žučkovs (2286) un Andris Ozols (1581). Visi rezultāti pieejami chess-results.com.

Foto no facebook.com
Foto no facebook.com
Foto no facebook.com
Foto no facebook.com