Ter-Avetisjana un Ungurs tikuši pie saviem olimpiādē nopelnītajiem tituliem

08.10.2022

Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) mājaslapā diviem Latvijas šahistiem nu redzami tituli, kas nopenīti augustā Indijā aizvadītajā pasaules šaha olimpiādē. Papildus abreviatūrai vēl ir arī titulus apliecinoši diplomi ar FIDE prezidenta Arkādija Dvorkoviča parakstiem.

Atgādināsim, ka ar savu sekmīgo sniegumu aizvadītajā olimpiādē Čenajā Rīgas Šaha skolas treneris Edgars Ungurs nopelnīja FIDE meistara (FM) titulu, bet 14 gadus jaunā Agnesa Stepania Ter-Avetisjana – sieviešu FIDE meistares (WFM) titulu.

Līdz ar Ungura panākumu Latvijā šobrīd ir 31 spēlētājs ar titulu FM. Iepriekšējais, kas pievienojās šim pulkam, bija Sergejs Terentjevs, kurš to izdarīja pērn. Pirms Terentjeva par FM kļuva Maksims Golubovskis, bet vēl pirms tam – Aleksejs Žučkovs, Guntis Jankovskis, Ņikita Kuzņecovs un Iļja Semjonovs.

Savukārt dāmas ar WFM titulu Latvijā šobrīd ir deviņas. Pirms Ter-Avetisjanas pēdējā, kas to nopelnīja Latvijā, bija Elīna Otikova 2018.gadā, savukārt 2019.gadā uz mūsu valsts federāciju no Krievijas pārnāca Jūlija Gorožankina ar jau 2009.gadā iegūtu sieviešu FIDE meistares nosaukumu.

Kura būs desmitā?