Latvijas kadeti gatavi pasaules čempionātam Batumi

15.09.2022
Latvijas jaunie šahisti Gruzijā ar delegācijas vadītāju Nelliju Maklakovu centrā.

Piektdien, 16.septembrī, Gruzijas pilsētā Batumi tiks dots starts pirmajām partijām pasaules čempionātā klasiskajā šahā kadetiem. Sacentīsies zēni un meitenes vecuma grupās U-8, U-10 un U-12. Latviju pārstāvēs seši sportisti, katrā grupā pa vienam.

Jau trešdien Kutaisi ar lidmašīnu, bet vēlāk Batumi ar autobusu viesnīcā "Euphoria" ieradās Romāns Tolmačevs (1618) un Naomi Maklakova (1635) (abi pārstāvēs U-12 grupu), Aļona Tolmačeva (1310) un Nikolajs Platonovs (1650) (abi U-10), kā arī Sergejs Fiļipovs (1345) un Vilhelmīne Troņenkova (U-8). Plus, protams, vecāki. Delegācijas vadītāja ir Rīga Šaha skolas trenere Nellija Maklakova.

Ņemot vērā spēlētāju jauno vecumu, kā arī to, ka "Covid-19" dēļ divus gadus pasaules čempionāti nenotika, visi seši mūsējie būs pasaules čempionātu debitanti. Pēc starta reitinga visaugstāk no Latvijas ir Naomi Maklakova, kas U-12 meiteņu grupā 102 dalībnieču konkurencē atrodas 16.vietā.

Šobrīd statistika vietnē chess-results.com rāda, ka pasaules čempionātā startēs 752 dalībnieki no 69 valstīm. Trijiem dalībniekiem jau ir FIDE meistara tituls.

Sacensības sāksies piektdien, 16.septembrī, bet noslēgsies 27.septembrī. Šajā laika posmā jāaizvada 11 kārtas ar laika kontroli 90 minūtes partijai plus 30 sekundes pa gājienu. Būs arī viena brīvdiena.

Delegācijas vadītāja Nellija Maklakova atzina, ka viesnīca "Euphoria" ir labākā kādā viņa ar bērniem turnīros jebkad ir apmetusies. Tajā 2018.gadā dzīvoja arī pasaules šaha olimpiādes dalībnieki. Gruzijā ir ļoti senas un arī labas lielu šaha forumu organizēšanas tradīcijas, tādēļ viss ir augstā līmenī. Arī viesnīcas logi ar skatu uz jūru. Atliek vien gaidīt labus rezultātus.

Tiem varēs sekot līdzi vietnē chess-results.com, bet oficiālā mājaslapa ir wccc2022.fide.com/