Dvorkovičs pārvēlēts FIDE prezidenta amatā

07.08.2022
Attēls no fide.com

Krievijas pārstāvis Arkādijs Dvorkovičs svētdien Indijā notiekošajā Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) Ģenerālasamblejā tika pārvēlētas organizācijas prezidenta amatā, ziņo aģentūra LETA.

Dvorkoviča kandidatūru atbalstīja 157 no 179 nacionālajam federācijām. Uz prezidenta amatu kandidēja arī Ukrainas pārstāvis Andrijs Barišpolecs un francūzis Bahars Kuatlī.

Prezidenta vietnieks būs bijušais pasaules čempions Višvanatans Anands no Indijas.

Barišpolecs pirms balsojuma savā uzrunā norādīja delegātiem, ka Dvorkovičam ir ciešas saiknes ar Krievijas valdību.

"Tu, Arkādij, esi atbildīgs par to, kas tagad notiek Ukrainā. Tu esi atbildīgs par Krievijas valdības stiprināšanu un Krievijas kara mašinēriju. Un kā mēs, šaha pasaule, to pieļausim?" teica Barišpolecs.

Dvorkovičs atgādināja, ka viņš ieņēma skaidru pozīciju Ukrainas kara jautājumā, kā arī atbalstīja FIDE Padomes lēmumu ierobežot Krievijas ietekmi federācijā.

No 2012.gada līdz šī gada maijam Dvorkovičs bija Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva vietnieks. Tāpat viņš ieņēmis vēl vairākus augstus amatus Krievijas valsts pārvaldē.

2018.gada sākumā ASV Dvorkoviču iekļāva Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvināto personu sarakstā. Saraksts tika veidots ar domu identificēt personas, kas guvušas labumu Putina valdīšanas laikā.