Aizvadīta trenera Aivara Stašāna pirmā piemiņas kausa izcīņa

18.07.2022
Turnīra laureāti.

Sestdien un svētdien, 16. un 17.jūlijā, Rīgas Šaha skolā ar Latvijas Šaha federācijas atbalstu norisinājās izcilā šaha trenera, nacionālā meistara šahā Aivara Stašāna piemiņai veltītais turnīrs, informē Rīgas Šaha skola.

Tas tika izspēlēts 9 kārtās pēc Šveices sistēmas ar rapid jeb ātrā šaha reitinga apskaiti un laika kontroli 20 minūtes partijai katram dalībniekam + 5 sekundes par katru izdarīto gājienu. Turnīrā piedalījās 54 dalībnieki un daudzi no tiem, kā arī turnīra tiesnesis, bija Aivara Stašāna audzēkņi.

Turnīra dalībniekiem bija sarūpētas gardas uzkodas un dzērieni un tas tika izspēlēts mierīgā un draudzīgā gaisotnē, tomēr pašas partijas gan bija sīvas un tika fiksēti arī vairāki pietiekami negaidīti rezultāti, kur jaunākiem spēlētājiem izdevās pieveikt meistarus.

Intriga par pirmās vietas ieguvēju saglabājās līdz pat pašam turnīra noslēgumam un galarezultātā pirmo vietu no otrās bija iespējams atšķirt tikai ar papildrādītāju palīdzību. Par turnīra uzvarētāju ar 7,5 punktiem kļuva MK Emīls Jānis Mieriņš, kurš ir arī šī gada Latvijas jauniešu U-18 grupas uzvarētājs. Otro vietu arī ar 7,5 punktiem ieguva MK Nikolajs Krilovs. Par trešās vietas ieguvēju ar 7 punktiem kļuva MK Arsens Bataševs.

Pirmo vietu dāmām ar 7 punktiem izcīnīja WGM Ilze Bērziņa. Otro vietu ar 6 punktiem ieguva WGM Laura Rogule, bet trešā ar 5,5 punktiem bija NM Agnesa Stepania Ter-Avetisjana.

Pirmo vietu senioriem kategorijā S-65 ar 5,5 punktiem izcīnīja NM Jānis Visockis. Otro vietu ar 4,5 punktiem ieguva Edmunds Mačevskis, bet trešo vietu ar 2,5 punktiem ieguva Uldis Rogulis.

Jauniešiem līdz 18 gadiem pie pirmās vietas balvas ar 6 punktiem tika Artjoms Zajakins, otro vietu arī ar 6 punktiem ieguva viens no vairākiem viesiem no Lietuvas, AIM Gustas Morkunas, bet trešo vietu ar 5 punktiem izcīnīja Reinis Paikens.

Vēl turnīrā tika apbalvota jaunākā dalībniece – Lauma Mieriņa un pie pārsteiguma jeb izlozes balvas tika MK Miķelis Emīls Miķelsons.

Detalizētāka informācija Rīgas Šaha skolas mājaslapā.