Latvijas šahistiem festivāls Lietuvas kūrortpilsētā

26.06.2022
Foto no facebook.com/juodabaltachess

Lietuvas kūrortpilsētā Palangā aizvadīts jau 23. Starptautiskais šaha festivāls "Baltijas kauss", kurā kopumā startēja 253 dalībnieki no sešām federācijām, arī 28 Latvijas pārstāvji. Notika vairāki klasiskās apskaites un blica turnīrī.

Spēlētāja sastāva ziņā stiprākajā A turnīrā 69 dalībnieku konkurencē sesto vietu ieņēma Rihards Bekasovs (2123). Viņš sāka ar četrām uzvarām pēc kārtas, taču līderpozīcijas nespēja noturēt. Rezultātā 5 punkti no 7. Tikpat arī Nikolajam Krilovam, taču noslēgumā divas vietas zemāk. Desmitā pozīcija kopējā vērtējumā un labākās dāmas balva tika WFM Renātei Vidruskai (1929), kurai 4,5 punkti un plus 46,2 reitinga punkti. Otrā vieta dāmām Agnesai Stepaniai Ter-Avetisjanai (2006).

9 kārtu B turnīrs, kas bija dalībniekiem ar reitingu līdz 1800, pulcēja 101 šahistu. No mūsējiem labākais ar 6,5 punktiem bija Maksims Otrohovs (1098), kurš ieņēma 6.vietu un kā vienīgais Latvijas pārstāvis tika izslēgšanas turnīrā. Tur gan viņa zaudējums pirmajā kārtā. Labāko desmitnieku noslēdza Hugo Jansons – arī 6,5.

U-10 bērnu turnīrā pēc 9 kārtām labākais bija reitinga līderis Daniels Beniosevs (1401), kurš ieguva 8 punktus punktus, nezaudēdams ne partiju. Piedalījās 83 jaunie censoņi. Toties izslēgšanas turnīrā, kurā tiek astoņi labākie, mūsējais pusfinālā cieta neveiksmi "armagedonā", iegūstot bronzas medaļu.

Pirmajā no bliciem (9 kārtas; 3+2) ar 6 punktiem no devītās līdz vienpadsmitai vietai attiecīgi ierindojās Ter-Avetisjana, Vidruska un FM Āris Ozoliņš. Otrajā ātrspēles turnīrā 6 punkti Vidruskai deva 13.pozīciju, bet Krilovam – 15.

Visi turnīri, dalībnieki, rezultāti un ieņemtās vietas apskatāmas chess-results.com.

Pirmais no labās – Daniels Beniosevs. Foto no facebook.com/juodabaltachess