Latvijas olimpiskajās izlasēs seši debitanti

10.06.2022

Noteikti Latvijas sieviešu un vīriešu izlases sastāvi, kas jau 27.jūlijā dosies uz Indijas pilsētu Čenaju, kur līdz 10.augustam norisināsies 44. Pasaules šaha olimpiāde. No kopumā desmit dalībniekiem seši būs debitaniti – pa trīs vīriešu un sieviešu vienībās.

Latvijas kungu izlasē iekļauti lielmeistari Toms Kantāns (2486) un Normunds Miezis (2448), starptautiskais meistars Ritvars Reimanis (2375), FM Maksims Golubovskis (2219) un Edgars Ungurs (2206). Dāmu izlasē spēlēs leilmeistares Laura Rogule (2292), Ilze Bērziņa (2141), kā arī Agnesa Stepania Teravetisjana (2006), Nellija Maklakova (1819) un Melānija Luīze Jansone (1590).

Ja šeit pieminētie lielmeistari un lielmeistares jau ir pārstāvējuši mūsu valsti pasaules šaha olimpiādēs, tad pārējiem sportistiem tā būs debija. Neskaitot komandu līderus, sastāva izvēlē lielā mērā bija saistīta ar spēlētāju sekmēm un piedalīšanos aizvadītajos Latvijas čempionātos.

Mūsu komandu dalību šajā grandiozajā šaha forumā finansiāli atbalsta arī Latvijas Nacionālā sporta padome un Starptautiskā Šaha federācija (FIDE).

Bez Latvijas izlases Čenajā varēsim sekot līdzi arī Lihtenšteinas sekmēm, kuras treneris būs divkārtējs Latvijas čempions, lielmeistars Zigurds Lanka. Viņš šai pundurvalstij piesaistīts speciālas FIDE atbalsta programmas ietvaros.

Čenajā sacensību laikā strādās arī FIDE rīkotājdirektore Dana Reizniece-Ozola un tiesnese Anda Cimiņa. Iespējams, uz turieni dosies arī Latvijas Šaha federācijas viceprezidents Ilmārs Krūms un ģenerālsekretārs Toms Kalniņš. Pēdējais no viņiem varētu tikt piesaistīts olimpiādes orgkomitejas darbā.