Turnīrā "Šaha lietus" uzvar treneres Diānas Matisones komanda "Kaissa"

26.05.2022
Komanda "Kaissa". Foto no sahaskola.lv.

21. un 22.maijā Rīgas Šaha skolā (RŠS) norisinājās 15.Latvijas jauniešu komandu sacensības "Šaha lietus". Piedaloties 15 komandām no dažādām šaha pilsētām, arī Rīgas, Jēkabpils, Liepājas, Limbažiem un Jūrmalas. Par uzvarētājiem kļuva RŠS treneres Diānas Matisones komanda "Kaissa".

Kā informē Rīgas Šaha skola, komandai "Kaissa" sešas uzvaras, viens neizšķirts un kopā gūti 22,5 punkti. 2.vietā ar 20 komandas punktiem ierindojās RŠS trenera Leonīda Borisova komanda "Brašie bruņinieki", viņiem arī 6 uzvaras un viens neizķirts ar turnīra uzvarētājiem. Par trešo turnīrā bija ne mazāk sīva cīņa ka par pirmo. Ar minimālu jeb puspunkta pārsvaru to izdevās izcīnīt Rīgas Šaha skolas trenera Arsena Batašēva komandai "Lafa", 15,5 komandas punkti, 3 komandas uzvaras un 3 zaudējumi, 1 neizķirts.

Tikai puspunkts līdz godalgām pietrūka 4.–6.vietu ieguvējām komandām "Šahs un mats", "Šaha haizivis" un "Jēkabpils sporta skola". Varam secināt, cik svarīgs ir katrs gūtais punkts vai puspunkts komandu spēlēs, kas finišā var izrādīties liktenīgs.

Individuāli pie galdiņiem tika apbalvoti labākie trīs rezultāti.
1.galdiņš – 1.vieta Emīls Jānis Mieriņš"Šahs un mats", 2.vieta Artjoms Tolmačevs "Kaissa", 3. vieta Reinis Paikens "Šaha haizivis".
2.galdiņš – 1.vieta Francs Marats "Kaissa", 2.vieta Andrejs Freibergs "Brašie bruņinieki", 3.vieta Emīls Tabors "Veiksminieki".
3.galdiņš – 1.vieta Maksims Aminovs "Kaissa", 2.vieta Ivans Mjatežs "Brašie bruņinieki", 3.vieta Gustavs Rupais "Šaha haizivis".
4.galdiņš – 1.vieta Marija Kuzņecova "ThinkB4Move", 2.vieta Jevgenija Siņicina "Lielupe 2022", 3.vieta Marija Krasiļņikova "Šaha haizivis".

Labākā rezerviste Elizabete Kokina "Drakons" un par sagatavoto un iesniegto komandas emblēmu specbalvu saņēma komanda "Karaļa gambīts".

Visas, komandas, dalībnieki, rezultāti un ieņemtās vietas apskatāmas chess-results.com.