Komandas aicinātas pieteikties turnīram "Šaha lietus"

11.04.2022
Foto no pexels.com

Sestdien un svētdien, 21. un 22.maijā, Rīgas Šaha skolā, Pērnavas ielā 10, jau 15. reizi paredzēts bērnu un jauniešu komandu turnīrs "Šaha lietus", kas "Covid–19" pandēmijas dēļ klātienē nebija noticis divus gadus.

Turnīru organizē Rīgas Šaha skola, atbildīgā par sacensībām ir trenere Nellija Maklakova, bet galvenais tiesnesis būs Verners Putka.

Sacensībās piedalās viena trenera sagatavotas komandas, kuru dalībnieki ir zēni un meitenes vecumā no 13 līdz 18 gadiem (2004. – 2009.dzimšanas gads). Izņēmuma gadījumā meitene var būt jaunāka. Katrs Latvijas skolu, klubu, šaha pulciņu treneris var pieteikt vienu komandu.

Cīņa notiek pie četriem galdiņiem. Pie 4. galdiņa obligāti jāspēlē meitenei. Var pieteikt vienu rezervistu zēniem, vienu – meitenēm.

"Šaha lietus" aizritēs pēc Šveices sistēmas 7 kārtās ar apdomas laiku 25 minūtes partijai katram dalībniekam plus 10 sekundes par gājienu ar FIDE rapida reitinga aprēķinu.

Iepriekšējos pieteikumus pieņem līdz 17.maijam ieskaitot. Pieteikumā jānorāda komandas nosaukums, kapteinis un komandas sastāvs, dalībnieku vārds, uzvārds, dzimšanas gads, sporta klase, FIDE ID. Pieteikumi jāiesniedz elektroniski, sūtot uz e-pastu verners_p@inbox.lv.

Detalizēta informācija pieejama nolikumā.

Atgādināsim, ka pērn turnīrs notika internetā un cīņa par pirmo vietu izvērtās ļoti sīva, jo pirmās četras komandas katru no katras šķīra tikai puspunkts. Pirmo vietu ar 18,5 punktiem burtiski finiša spurtā izrāva komanda "Kaissa", kuras sastāvā spēlēja Jevgenijs Springis, Kirills Bogdanovičs, Emīls Tabors un Polina Kučina (trenere Diāna Matisone).