27.aprīlī sāksies trīs turnīri – Latvijas vīriešu, sieviešu un amatieru čempionāti

08.04.2022
Turnīru norises vieta.

No 27.aprīļa līdz 4.maijam Transporta un Sakaru institūtā (TSI), Rīgā, Lomonosova ielā 1, notiks trīs klasiskā šaha turnīri – Latvijas vīriešu, sieviešu un amatieru ("TSI Open 2022") čempionāti. Pirmajiem diviem papildus vērtību dos iespēja iegūt ceļazīmes uz pasaules šaha olimpiādi Čenajā (Indija).

Sacensības organizē Latvijas Šaha federācija, galvenais atbalstītājs ir TSI, direktors – IA Toms Kalniņš, bet galvenais tiesnesis – IA Alberts Cimiņš.

Visi trīs turnīri aizritēs paralēli TSI lielajā zālē, ar vienādiem kārtu sākuma laikiem un izspēles kontrolēm. Paredzētas Šveices sistēmas deviņas kārtas ar apdomas laiku 90 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu ar FIDE klasiskā reitinga aprēķinu. Darba dienās spēlēšana sāksies pulksten 18. Sestdien notiks divas kārtas, kurām starts tiks dots pulksten 11 un 17, svētdien viena pulksten 15, savukārt 4.maijā, kas ir svētku diena, visu turnīru noslēdzošā partija ieplānota pulksten 11.

Arī dalības maksas visiem trim turnīriem ir vienādas. 30 eiro ir standarta cena, bet jauniešiem (U-18) un senioriem (S65+) tā ir 25 eiro. Bez maksas savos turnīros spēlē lielmeistari un lielmeistares, kā arī starptautiskie meistari un meistares.

Vīriešu čempionātā pirmās vietas ieguvējs saņems 450 eiro, dāmām tie būs 350 eiro (abos – par 50 eiro vairāk nekā pērn), savukārt "TSI Open 2022" uzvarētājs saņems 140 eiro. Kopējais visu trīs turnīru balvu fonds varētu būt ap 3000 eiro un to veidos dalībnieku iemaksas. Amatieriem balvas saņems arī labākie ar reitingu līdz 1700 un kategorijā bez reitinga.

Pieteikšanās visiem trim turnīriem ir līdz 25.aprīlim pa e-pastu alberts.cimins@inbox.lv. Vīriešu sacensībām kvalifikācija ir noslēgusies, tādēļ tiek gaidīti CM, FM, IM un GM titulu īpašnieki. Lielmeistari, kas nedzīvo Rīgā, var pretendēt uz kompensāciju 100 eiro apmērā, vēršoties info@sahafederacija (Toms Kalniņš). Sieviešu un amatieru čempionātā kvalifikācijas sacensības nenotika, tādēļ interesenti laipni lūgti pieteikties. Pie reizes jāatgādina, ka sacensību dalībniekiem jābūt nomaksātām spēlētāju licencēm par 2022.gadu 10 eiro apmērā.

Šis gads ir īpašs, jo 28.jūlijā Čenajā (Indija) sāksies 44.šaha olimpiāde, uz kurieni dosies arī Latvijas izlases. Sniegums valsts čempionātā būs viens no kritērijiem, lai nokomplektētu valstsvienības sastāvu. Šogad šajā ziņā ir kāds būtisks jauninājums. Uz olimpiādi dosies viens labākais U-23 vecuma grupas pārstāvis un divas U-23 pārstāves, tādējādi atjaunojot izlases sastāvu, un dodot ceļu arī jaunajai paaudzei.

Detalizēta informācija par visiem turnīriem atrodam nolikumos: vīriešu čempionāts, sieviešu čempionāts, amatieručempionāts / "TSI Open 2022".

Transporta un sakaru institūts (TSI) ir mūsdienīga un inovatīva lietišķo zinātņu augstskola ar simtgadīgu vēsturi un tā ir vienīgā privātā tehniskā augstākās izglītības iestāde Latvijā. TSI nodrošina akadēmiskās studiju programmas tādās jomās kā transports un loģistika, aviācija, datorzinātnes un telekomunikācijas, elektronika un robotika, uzņēmējdarbība un vadība. Visu studiju programmu īstenošanu nodrošināta divās valodās – latviešu un angļu.