Lielmeistaru meistarklases turpināsies arī aprīlī

03.04.2022

Latvijas lielmeistaru meistarklases turpināsies arī aprīlī – katru ceturtdienu pulksten 18.30. Šomēnes lektori būs lielmeistari Ilze Bērziņa, Edvīns Ķeņģis, Zigurds Lanka un Ņikita Meškovs.

Ilze Bērziņa dalīsies ar zināšanām par pozicionālo šahu un uzsvars tiks likts uz bandinieku struktūrām Spāņu atklātnē, Ņikita Meškovs sniegs praktiskas zināšanas, kā izglābt šķietami neglābjamas pozīcijas, savukārt Edvīns Ķeņgis iedvesmos savas meistarklases dalībniekus ar šaha klasiku, kas ir papildināta ar unikālām un bagātīgām lielmeistara analīzēm. Zigurds Lanka meistarklases dalībniekiem mācīs vienu no agresīvākajām un interasantākajām aizsardzībām pret gājienu 1.d4 – Ukraiņu vai līdz šim plašāk pazīstamu kā Vecindiešu aizsardzību, šīs aizsardzības celmlauži ir bijuši daudzi 20. gadsimta Ukrainas vadošie šahisti, piemēram, Boļeslavskis, Bronšteins un Gellers.

Samaksas nosacījumi: dalības maksa vienai nodarbībai 10 EUR, visām 4 nodarbībām 30 EUR. Jauniešiem līdz 18 gadu vecumam ir atlaide 50% apmērā.

Lekcijām tiek nodrošināts video ieraksts un tās ir iespējams noskatīties arhīvā arī vēlāk.

Pieteikšanās kārtība: dalībnieki savu dalību apstiprina ar pieteikuma formas aizpildīšanu, vienas darba dienas laikā tiks nosūtīts e-pasts ar Zoom saiti un elektronisko rēķinu.

Pieteikuma forma: https://ej.uz/sahsaprilis
E-pasts saziņai: meistarklases@sahaapmaciba.lv

Viesturs Kapče