Jaunie šahisti piedalījušies starptautiskā hibrīdšaha turnīrā

07.03.2022

No 25. līdz 28.februārim Rīgas Šaha skolas (RŠS) 18 audzēkņi platformā tornelo.com piedalījās savā pirmajā hibrīda šaha turnīrā, kuru organizēja Vācijas "Jussupow Schachschule", informē Rīgas Šaha skola.

Kas ir hibrīda šahs? Partijas notiek datoros tiešsaistes režīmā, visi spēlētāji pulcējās vienā vietā. Šajā gadījumā tā bija Rīgas Šaha skolas lielā zāle un uzraudzīja divi speciāli apmācīti tiesneši, kuriem ir hibrīda šaha tiesnešu sertifikāts. RŠS  tie bija Verners Putka un Edgars Ungurs. Tāpat spēļu zāle tiek filmēta un video tiek pārraidīts galvenajai tiesnesei, kura uzraudzīja visas spēļu vietas. Un, ja radās, kādas aizdomas vai bija nepieciešams veikt kādas korekcijas, tad saziņa notika ar vietējiem tiesnešiem.

Turnīrs bija veltīts sieviešu starptautiskajai meistarei, ilggadējai FIDE šaha trenerei Ludmilai Belavenecai (1941–2021), lai godātu viņas piemiņu.

Turnīrā bija divas vecuma un stipruma grupas A grupa dalībniekiem ar reitingu līdz 1500, vecumā līdz 11 gadiem, B grupā ar reitingu līdz 1800 un vecumā līdz 18 gadiem.

Jaunākajā grupā vislabāko rezultātu no mūsu audzēkņiem uzrādīja Toms Jeronovičs, izcīnot 3,5 punktus 7 spēlēs.

Vecākajā grupā vislabākos rezultātus uzrādīja Aleksejs Adamovičs viņam 5,5 punkti 7 spēlēs, izcīnīta 2.vietu grupā, Melānija Luīze Jansone izcīnīja 4 punktus un nodrošināja sev 3.vietu meitenēm. Abi godalgoto vietu ieguvēji ieguva balvā vaučeri, par kuru varēs iegādāties elektronisko grāmatu.

Šis bija klasiskā šaha turnīrs ar atbilstošu klasiskā šaha reitinga apskaiti un sekojošiem audzēkņiem reitingu izdevās uzlabot, tie ir Toms Jeronovičs +32, Aleksejs Adamovičs +39, Reinis Valdats +71, Artjoms Zajakins +24, Reinis Paikens +18, Naomi Maklakova +7, Pjotrs Daineko +16.

Dalība turnīrā deva jaunu pieredzi gan pašai skolai, gan treneriem un tiesnešiem, gan skolas audzēkņiem. Jaunākajā grupā piedalījās 4 mūsu bērni un ne reizi netikās savā starpā, pretēji bija vecākajā grupā, kur mūsējo bija diezgan daudz 14, citām valstīm, piemēram, Armēnijai vien 7 vai Vācijai 5 un tas rezultējās ar to, ka bija daudz spēļu starp mūsējiem, bērni par to nebija sajūsmā, jo vairāk jau gribas spēlēt ar jaunu un nezināmu pretinieku, ar ārzemnieku, nevis ar citu bērnu tajā pašā spēļu zālē.

Turnīra organizators, lielmeistars un treneris Artūrs Jusopovs sola šo turnīru hibrīda šaha formāta saglābāt un ieviest kā ikgadēju tradīciju, uz nākamo gadu plānots uzaicināt vairāk šaha skolu un attiecīgi plašāku dalībnieku skaitu, šoreiz bija 24 jaunākajā grupā un 36 vecākajā grupā, kopā 70 dalībnieku.

Rezultāti A grupa, B grupa, apbalvošanas cermonija, organizatoru izveidota speciāla mājas lapa "Legends of chess".