Noslēgusies Vidzemes atlase Siguldā

06.03.2022
Turnīra pirmo trīs vietu ieguvēji un galvenais organizators.

Siguldā jau devīto gadu pēc kārtas notika Latvijas šaha čempionāta Vidzemes atlases turnīrs. Sakarā ar ierobežotām iespējām piedalīties šaha turnīros pēdējo mēnešu laikā, Siguldas sacensības pulcēja neierasti lielu dalībnieku skaitu – 37.

Tradicionālajās sacensībās piedalījās šahisti no Siguldas, Krimuldas, Valmieras, Rīgas, Jūrmalas, Olaines, Tukuma, Ķekavas un pat Rēzeknes. Cīņa par trim vietām, kas garantēja iekļūšanu valsts galvenajā turnīrā, bija spraiga, un var teikt, ka uzvarētāju noteikšanai bija nepieciešams "fotofinišs".

Sacensību reitinga līdera Arsena Bataševa (FIDE ātrā šaha reitings 2101) neizšķirts pirmajā kārtā ar Reini Paikenu (reitings 1637) uzreiz radīja intrigu par to, kas iegūs pirmo vietu. Līdz turnīra noslēgumam līdera godu pēc vienas vai pat vairākām kārtām ieguva gan Renāte Vidruska, gan Aleksandrs Jazdanovs, gan Miķelis Emīls Miķelsons. Godalgoto vietu liktenis izšķīrās pēdējā kārtā, kad pie pirmā galdiņa tikās A. Jazdanovs un A. Bataševs.

Uzvara par sacensību uzvarētāju izvirzīja meistarkandidātu A. Bataševu (6,5 punkti no 7 iespējamiem). A.Jazdanovam otrā vieta (5,5 punkti) un M.E. Miķelsonam trešā (5 punkti).

Valsts čempionāta pusfinālā vietas izcīnīja Arsenijs Savičevs, Nellija Maklakova un Kārlis Gobleja – visiem 5 punkti.

SIA "Jāņa sēta" piešķirtās speciālbalvas par labāko sniegumu dāmu konkurencē ieguva Nellija Maklakova, senioru 65+ grupā uzvaru izcīnīja Aleksandrs Afanasjevs (4 punkti), un labākais juniors kopējā U-18 grupā bija Arsenijs Savičevs. Jāpiezīmē, ka lielākais FIDE ātrā šaha reitinga pieaugums bija rēzeknietim Edvardam Gaidim – 37 punkti

Sacensības jau tradicionāli notika viesnīcā "Hotel Sigulda", tās rīkoja Siguldas šaha klubs un atbalstīja Siguldas novada pašvaldība un Rīgas šaha federācija.

Rezultāti: chess-results.com.

Visvaldis Gercāns,
FIDE kategorijas tiesnesis

Visi turnīra laureāti.