Sākas Vidzemes atlase. Priekšā vēl Latgale, Kurzeme un Zemgale

04.03.2022
Foto: Visvaldis Gercāns

Piektdien, 4.martā, Siguldā, viesnīcas "Sigulda" konferenču zālē sākās Latvijas 2022.gada vīriešu čempionāta Vidzemes reģionālās atlases turnīrs. Pie rūtotajiem galdiņiem sēdās 39 spēlētāji no daudzām Latvijas vietām, pārsvarā no galvaspilsētas.

Sacensības organizē biedrība "Siguldas šaha klubs" sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību, Latvijas Šaha federāciju un viesnīcu "Sigulda". Galvenais tiesnesis un rīkotājs ir Visvaldis Gercāns.

Trīs dienu turnīra dalībnieki aizvadīs Šveices sistēmas 7 kārtas ar apdomas laiku 40 minūtes partijai plus 15 sekundes par gājienu. Cīņas noslēgsies svētdienas vakarā. Labākie iekļūs vai nu pa tiešo finālā vai nu pusfinālā, atkarībā no ieņemtās vietas.

Turnīra gaitai līdzi var sekot chess-results.com.

Ar Vidzemi reģionālie turnīri tikai sākas. Nākamajā nedēļas nogalē, no 11. līdz 13.martam, Rēzeknē plānots Latgales reģionālais atlases turnīrs (nolikums), savukārt 12. un 13.martā paralēli notiks vēl divi. Kurzemes atlase tiek rīkota Liepājā (nolikums), bet Zemgales – Tukumā (nolikums). Dalībnieki aicināti pieteikties visiem šiem turnīriem.

Jāatgādina, ka sacensībās nevar piedalīties šahisti, kuriem turnīra sākuma dienā jau ir tiesības piedalīties Latvijas 2022. gada čempionāta finālā.

2022.gada Latvijas vīriešu čempionāta pusfināls šobrīd ir plānots no 1. līdz 5.aprīlim Rīgas Šaha federācijas telpās, savukārt fināls no 27.aprīļa līdz 4.maijam.

Foto: Visvaldis Gercāns