Rihards Bekasovs nepārspēts Rēzeknes atklātajā čempionātā

15.02.2022

12. un 13.februārī Rēzeknes Šaha klubā notika Rēzeknes valstspilsētas 2022.gada atklātais individuālais šaha čempionāts. Tajā piedalījās 19 šahisti no Rīgas, Daugavpils, Jēkabpils, Rēzeknes, kā arī Balvu un Rēzeknes novadu pārstāvji.

Turnīrs ar starptautiskā reitinga aprēķinu aizritēja septiņās kārtās ar laika kontroli 40 minūtes plus 15 sekundes par gājienu katram dalībniekam līdz partijas beigām.

Uzvarot visās partijās par Rēzeknes čempionu kļuva  19 gadus jaunais  nacionālais meistars no Rīgas Rihards Bekasovs (2072). Otrajā vietā ar 5 punktiem rēzeknietis Nikolajs Puziņa. Bronzas godalgu izcīnīja Jēkabpils sporta skolas pārstāvis Renārs Petrovs, viņa kontā 4,5 punkti. Tik pat daudz punktu meistarkandidātam no Rēzeknes Edgaram Urtānam. Viņam kopvērtējumā 4.vieta un balva.

Labākais jaunietis – Martijs Krakops no Tilžas ar 4,5 punktiem. Sudraba godalgu jauniešu vidū saņēma rēzekniete MK Anna Kazmerika (arī 4,5 punkti). Jauniešu bronza ceļo uz Daugavpili. To izcīnīja biedrības “Daugava Chess” pārstāvis Jegors Andrusevičs (4 punkti). Labākā seniora tituls rēzeknietim Georgijam Nikiforovam (3 punkti). Papildus balvas jēkabpiliešiem Raineram Lapiņam un Ralfam Rinkevičam, kuri pievienoja saviem ātrā šaha reitingiem vairāk, kā 40 punktus.

Visi rezultāti: chess-results.com.

Sacensību galvenais tiesnesis
Aleksandrs Vasiļkovs