Federācija pateicas "Grand Swiss" rīkotājiem, sevišķs paldies – brīvprātīgajiem

13.11.2021
Brīvprātīgie atpūtas brīdī pie "Hanzas perona".

Noslēdzies viens no gada nozīmīgākajiem notikumiem ne tikai Latvijas šaha dzīves, bet arī Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) kalendārā – "FIDE Chess.com Grand Swiss". Tā laikā tika aizvadīts atklātais un sieviešu turnīrs, blics, treneru seminārs un bērnu sacensības.

Tikai augusta pirmajā pusē, "RTU Open" laikā, Latvijai radās iespēja uzņemt šo FIDE pārziņā esošo turnīru, kas iepriekš bija paredzēts Lielbritānijā, Menas salā. Kad kļuva zināms, ka briti to nevarēs pilnvērtīgi organizēt, Latvijai bija ļoti maz laika, lai pateiktu savu jāvārdu un vēl spētu šādu grandiozu pasākumu sarīkot. "Grand Swiss" šeit nenotiktu, ja operatīvi savu akceptu nebūtu devis "RTU Open" direktors Egons Lavendelis, aiz kura bija FIDE rīkotājdirektores Danas Reiznieces-Ozolas atbalsts un RTU Sporta kluba organizatoriskās spējas un pieredze.

Turnīrs šajos sarežģītajos "Covid–19" apstākļos tika noorganizēts visaugstākajā līmenī, par ko Latvijas Šaha federācija visiem iesaistītajiem izsaka visdziļāko pateicību.

Protams, sevišķa pateicība arī visiem brīvprātīgajiem, kas iesaistījās "Grand Swiss" sekmīgajā norisē. Tie bija: Renārs Paiders, Dāvids Pimanovs, Mārtiņš Barans, Kristofers Gerkens, Edvards Māris Kamarūts, Viesturs Oliņš, Līva Anna Zacmane, Katrīna Simanovska, Baiba Kūle, Matīss Dimiņš, Laura Daugele, Jānis Stepanovs, Kristofers Kalniņš, Arsēnijs Ovčinkins, Rodrigo Kalniņš, Patriks Grīnfogels, Inesa Pacjuka, Ramona Golsta, Anna Kazmerika, Gustavs Stinka, Jūlija Litvinova, Signe Kacēna, Artemijs Breimanis, Kristaps Reinis Strods, Tomass Kristiāns Šterns.

Liels paldies arī "Hanza peronam" un "Ideju institūtam", viesnīcai "AC Hotel Marriott Riga", kā arī "Centrālajai laboratorijai", kas sacensību laikā veica gandrīz 2000 "Covid–19" testus. Pateicoties precīzi izstrādātam veselības protokolam un stingri ievērotam "burbulim", tie visi bija negatīvi.

Milzīgu pateicību pelnījuši arī Katrīna Amerika, Toms Kalniņš un Artis Auziņš, kuri katrs savā veidā atbildēja par sekmīgu "Grand Swiss" norisi.

Detalizēta informācija par visiem, kas pelnījuši atzinību, pieejama FIDE rīkotājdirektores Danas Reizniece-Ozolas ierakstā viņas feisbuka lapā.