Aizvadīts pirmais turnīrs "Jaunība un pieredze šahā"

22.07.2021
Jaunā turnīra laureāti.

Jūrmalas viesnīcā "Baltic Beach Hotel & SPA" nedēļas nogalē tika ielikts pamats jaunai turnīru sērijai "Jaunība un pieredze šahā". Tajā īpaši uzaicināti pieredzējuši spēlētāji sacentās ar faktiski labākajiem Latvijas zēniem un meitenēm vecumā līdz 16 gadiem.

Jaunais formāts ir Latvijas Šaha kluba iniciatīva, un šis klubs ir arī galvenais turnīra atbalstītājs. Kā atzina tā prezidents Dmitrijs Pogrebnojs, nepieciešamība pēc šaha veida sacensībām pastāv, jo jaunie spēlētāji ļoti maz sacenšas ar pieaugušajiem un gūst šada veida turnīru pieredzi.

Tāpāt ļoti svarīgi bija, ka spēlēšana notika labās telpās un apstākļos, visiem izbaudot šaha estētiku un gūstot baudu no šīs spēles.

Turnīrā piedalījās 22 īpaši uzaicināti šahisti, pārsvarā jaunā paaudze, kas aizvadīja deviņas Šveices sistēmas kārtas ar laika kontroli 8 minūtes partijai plus 4 sekundes par gājienu ar FIDE reitinga aprēķinu.

Ielūkojoties noslēguma tabulā, varēja redzēt, ka šoreiz dominēja pieredze. Pirmās trīs vietas ieņēma IM Oļegs Krivonosovs (2406) – 8,5 punkti, FM Vsevolods Dzjuba (2042) un Māris Koops (2206) – pa 6. Labākais no jauniešiem bija Miķelis Vingris (1856), kurš palika tūdaļ aiz goda pjedestāla, iegūstot arī 6 punktus. No meitenēm labākā bija Agnesa Stepanija Teravetisjana (1829), ar 4,5 punktiem ieņemot 12.vietu.

Visi dalībnieki, rezultāti un ieņemtās vietas apskatāmas chess-results.com.

Dmitrijs Pogrebnojs atklāja, šogad plānots vēl vismaz viens šāds turnīrs, taču vēl nav zināms precīzs tā datums.