Mežezerā notiks divi klātienes turnīri, arī Latvijas čempionāts blicā

15.06.2021
Foto no mezezers.lv

Nedēļas nogalē pēc Līgo svētkiem sporta un atpūtas kompleksā Mežezers notiks divi klātienes turnīri. 26.jūnijā paredzēts rapida "Mežezers 2021", bet 27.jūnijā ieplānots Latvijas čempionāts blicā.

Abi šie turnīri, kurus rīko Latvijas šaha federācija, notiks klātienē, spēlētājiem sēžot dažādās galdiņa pusēs. Pēdējos reizi šāda formāta sacensības mūsu valstī notika pērnā gada 15.oktobrī Rīgas Šaha federācijā – tātad pirms vairāk nekā desmit mēnešiem. Šoreiz spēlēšana gan vēl notiks svaigā gaisā, nevis iekštelpās.

Vispirms sestdien, 26.jūnijā, pulksten 14 dalībnieki aicināti uz "Mežezeru 2021" ar deviņām kārtām ar apdomas 10 minūtes partijai plus 5 sekundes par gājienu. Balvu fonds ir 250 eiro.

Nākamajā dienā, svētdien, 27.jūnijā pulksten 11 tiks dots starts Latvijas čempionātam blicā. Notiks 13 kārtas ar apdomas laiku 3+2. Balvu fonds – 500 eiro. Abos turnīros tiks apskaitīts FIDE reitings.

Piedalīties var jebkurš spēlētājs no 7 gadu vecuma ar vismaz II sporta klasi. Pieteikumus sūtīt alberts.cimins@inbox.lv līdz 22. jūnijam.
Pieteikumā jānorāda dalībnieka vārds, uzvārds, dzimšanas gads, sporta klase, FIDE ID un tas, vai ir nepieciešama naktsmītne.

Nosūtot pieteikumus dalībnieks apliecina, ka apņemas ievērot visus noteikumus saistībā ar "Covid-19" uz turnīra norises brīdi.

Dalības maksa katrai dienai ir 10 eiro. FM un WFM titulu īpašniekiem tā ir 5 eiro, bet no iemaksām atbrīvoti GM, WGM, IM un WIM.

Detalizēta informācija nolikumā.

Atgādināsim, ka pērn par Latvijas čempioniem blicā kļuva Arturs Neikšāns un Dana Reizniece-Ozola.