Jaunie šahisti turpina paplašināt draudzības maču ģeogrāfiju

03.06.2021
Meksikas komandas dalībnieku portretu kolāža.

Svētdienas, 30.maija, vakarā pēc Latvijas laika Rīgas Šaha skolas (RŠS) audzēkņu komanda interneta platformā Lichess.org aizvadīja draudzības maču ar Meksikas vienaudžiem formātā 50 pret 50.

Lai arī Rīgas Šaha skolas komandu papildināja dažādu Latvijas pilsētu spēcīgākie jaunie šahisti, tomēr Meksikai izdevās mūs pārspēt. Mača sākumā izdevās labs un izveidojās 40–50 punktu atrāviens Rīgas šaha skolas komandai, bet tad liela daļa Meksikas komandas jaunie šahisti ieslēdza pauzes un darbu turpināja tikai spēcīgākie šahisti. Un tas arī Meksikas komandai palīdzēja netikai izlīdzināt rezultātu, bet pat krietni apsteigt mūsu komandu. Mačs noslēdzās ar 312 punktiem Rīgas šaha skolai un 370 Meksikas jauniešu komandai, feisbuka vietnē "Šahs ir modē" informē komandas kapteine un RŠS trenere Nellija Maklakova.

Nellija Maklakova: "Jebkurā gadījumā esam ļoti gandarīti par iespēju sacensties ar spēcīgiem šahistiem un šo draudzības maču lielais mērķis ir pieredzes apmaiņa, ko arī mums izdevās realizēt. Mūsu komandas spēcīgāko rezultātu veidoja: Artjoms Zajakins, Emīls Jānis Mieriņš, Kristaps Zass un meitenēm Sofja Vasiļjeva, Agnesa Stepania Ter-Avetisjana, Anna Kazmerika."

Saite uz maču partiju analīzei: https://lichess.org/tournament/vj2W6qHT

Vēl jūnijā plānots mačs ar Irānas jaunajiem šahistim, tāpēc turpinam trenēties un ziņosim, kad būs nākamās starptautiskās treniņspēles.

Atgādināsim, ka nedēļu iepriekš RŠS komanda spēlēja ar vienaudžiem Kubas, bet pirms tam bija mači ar Brazīlijas, Čehijas un Krievijas pārstāvjiem..