Georgija Makovska piemiņas turnīri pulcē gandrīz simts šahistus

25.03.2021
Viens no pēdējiem Georgija Makovska turnīriem– Trenera Jāņa Mileikas 8.Šaha dienas 2018.gada novembrī. Foto: Ivans Koļesņikovs.

Otrdien, 23.martā, šaha platformā Lichess.org tika aizvadīti divi nacionālā meistara un trenera Georgija Makovska (1970–2019) piemiņas turnīri. Starptautiskajā A turnīrā piedalījās 33 dalībnieki, arī vairāki lielmeistari, savukārt bērnu sacensībās pie datoru ekrāniem sēdās 60 dalībnieki.

Sacensības organizēja Rīgas Šaha federācija, bet direktors bija Andrejs Ivanišvili.

A turnīrā ar balvu fondu 190 eiro spēlētāji aizvadīja 13 kārtas ar apdomas laiku 3 minūtes partijai plus 2 sekundes par gājienu. Noslēgumā pa 11,5 punktiem ieguva lielmeistari Ņikita Meškovs un Aleksejs Širovs (Spānija), taču papildrādītājs labāks bija mūsu sportistam. Par punktu no abiem līderiem atpalika GM Sergejs Volkovs (Krievija), bet labāko sešiniekā vēl iekļuva GM Bators Sambujevs (Kanāda), WIM Viktorija Tarasova (Krievija) un IM Oļegs Vastruhins (Krievija).

Dāmu balvu ieguva WFM Renāte Vidruska, jaunieša (U-18) – Arsēnijs Šturmans (Krievija), seniora S-65 – Jānis Daudzvārdis, bet seniora S-50 – Aivars Laizāns.

Visi dalībnieki, rezultāti, ieņemtās vietas un partijas apskatāmas https://lichess.org/swiss/H2plRfhp.

Bērnu turnīrs aizritēja pēc Arēnas principa. Bija jāspēlē divas stundas ar apdomas laiku 5+3. Ar 23 punktiem labākais bija Raivo Šteinbergs. Par punktu no viņa atpalika Viktors Jovanovičs un Māris Kristaps Strazdiņš. Meitenēm labākās bija Ance Reiha, Lauma Mieriņa un Undīne Skreitule.

Visi dalībnieki, rezultāti, ieņemtās vietas un partijas apskatāmas https://lichess.org/tournament/sCRMe7jN

Atgādināsim, ka pirmais Georgija Makovska piemiņas turnīrs bija plānots jau pērn, taču "Covid-19" dēļ tas tika atcelts.