Blica turnīrā "Slinkā lode" uzvar lielmeistars Meškovs

23.03.2021

Nedēļas nogalē interneta šaha platformā Lichess.org notikušais blica turnīrs "Slinkā lode" ar balvu fondu 250 eiro pulcēja visai daudzveidīgu dalībnieku sastāvu – no jauniem amatieriem līdz pieredzes bagātiem profesionāļiem.

Rīgas Šaha federācijas sadarbībā ar Latvijas Šaha federāciju organizētajā turnīrā pieteicas 25 šahisti, kuriem bija jāaizvada 21 kārtu ar apdomas laiku 1 minūte partijai plus 1 sekunde par gājienu.

Visai saspringto sacensību finišā pirmo četru vietu ieguvējus šķīra tikai viens punkts. Labākais ar 19 punktiem bija mūsu lielmeistars Ņikita Meškovs. Tūdaļ aiz viņa palika FM Matīss Mustaps un GM Aleksejs Širovs (Spānija) – pa 18,5, kā arī GM Igors Kovaļenko – 18 punkti. Labāko sešinieku ar 16 punktiem noslēdza attiecīgi Emīls Jānis Mieriņš un Kristaps Kretainis.

Labākās dāmas balva tika Marijai Kuzņecovai, junioru – Miķelim Vingrim, bet senioru balvas ieguva Alberts Cimiņš (S-50) un Jānis Daudzvārdis (S-65).

Visi dalībnieki, rezultāti, ieņemtās vietas un partijas apskatāmas lichess.org/swiss/yn6nXMLQ.

Kā jau iepriekš informējām, turnīrs savu nosaukumu ieguva no angļu vārda "bullet" tulkojuma latviešu valodā. Tā kā ar "bullet" apzīmē ļoti ātru, parasti vienu minūti ilgu partiju, bet aizvadītā turnīrā laika kontrole bija nedaudz garāka (plus viena sekunde), tad šī "lode" tiek raksturota jau kā "slinkā".