Kretainis labākais Ķekavas turnīra četros posmos

18.02.2021
Kristaps Kretainis.

Interneta šaha platformā Lichess.org divās janvāra un divās februāra piektdienās aizvadīti četri turnīra "Šaha ziema Ķekavas novadā" posmi, kuros kopumā piedalījās gandrīz simts dažādi šahisti.

Sacensības organizēja Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras Baložu pilsētas sporta iniciatīvu centrs, bet galvenais tiesnesis bija Verners Putka.

Katrā posmā dalībnieki spēlēja 7 kārtas ar apdomas laiku 7 minūtes partijai plus 4 sekundes par gājienu. Kopvērtējumu aprēķināja pēc trīs posmu labākajiem rezultātiem.

Par "Šaha ziema Ķekavas novadā" uzvarētāju ar 20 punktiem kļuva nacionālais meistars Kristaps Kretainis. Viņam vienīgajam izdevās būt labākajam divos no posmiem – pirmajā un pēdējā. 18 punkti un otrā vieta Sergejam Pavlovam, bet trešais ar 17,5 punktiem palika Sergejs Fjodorovs. Labākais Ķekavas novada spēlētājs bija Valdis Višnevskis – 15,5.

Sievietēm pirmais trijnieks bija WFM Renāte Vidruska (14,5 punkti), Maija Aveniņa (13) un Ingrīda Lazdiņa (11,5). Lazdiņa bija arī labākā Ķekavas novada spēlētāja un saņēma divas balvas

Jaunietēm kopvērtējumā vislielāko punktu summu savāca Melānija Luīze Jansone – 16,5. Aiz viņas palika Jekaterina Smirnova (14,5) un Naomi Maklakova (12,5). Labākā Ķekavas novada jaunā spēlētāja bija Keitija Lazdina.

Pie balvām tika arī jaunieši. Labākais šoreiz bija Marats Francs (16 punkti), kurš apsteidza Marku Mucenieku (14) un Lauri Lazovski (13,5). Labākais Ķekavas novada jaunais spēlētājs bija Toms Jeronovičs (12). Viņš Izcēlās ar atzīmējamu stabilitāti, katrā no četriem posmiem izcīnot pa četriem punktiem.

Posmu rezultāti apskatāmi šeit:
1.posms: lichess.org/swiss/TwdHRjPd
2.posms: lichess.org/swiss/b2IVeEXS
3.posms: lichess.org/swiss/KLLcGmIj
4.posms: lichess.org/swiss/mEO39ei2

Kopumā piedalījās 95 dalībnieki.