Nedēļas nogalē sacentīsies Latvijas un Zviedrijas jaunie šahisti

11.02.2021

Šajā nedēļas nogalē, paralēli Aivara Gipšļa piemiņas turnīram, notiks draudzības mačs starp Latviju un Zviedriju tiešsaistes formātā. Katrā komandā ir aicināti četri spēlētāji, dzimuši 2007.gadā un jaunāki.

Organizātori ir Latvijas Šaha Federācija sadarbībā ar Stokholmas Šaha Federāciju un Zviedrijas klubu “Wasa SK”. Pedējiem ir cieša saikne ar Latvijas šaha pasauli – 2017.gadā klubs bija piedalījies Latvijas komandu čempionātā sadarbībā ar RTU, un šim tandēmam toreiz pat izdevās izcīnīt zelta medaļas!

Pasākumu tiešsaistē komentēs mūsu lielmeistars Ņikita Meškovs kopā ar Zviedrijas lielmeistaru Tomu Vedbergu. Translācija notiks “Sweden Wasabis” twitch kanālā. Mačs sāksies sestdien pulksten 13.00 pēc Latvijas laika.

Šahisti cīnīsies vietnē chess.com pēc Ševeningenas sistēmas, tas nozīmē, ka divās dienās jaunieši izspēlēs katrs ar katru ar abām krāsām. Laika kontrole ir 15 minūtes + 5 sekundes par gājienu. Visiem dalībniekiem būs jāpieslēdzas Zoom konferencei, lai tiesnieši varētu nodrošināt godīgu spēli.

Latviju pārstāvēs Miķelis Vingris, Artjoms Tolmačevs, Marija Kuzņecova un Reinis Valdats.

Sekot partijām tiešsaistē varēs chessbomb.com.
Sekot līdzi translācijai varēs Twitch.tv.
Spēļu saraksts un rezultāti pieejami schack.se.