Meškovam panākums turnīrā "Charlotte Open 2021"

11.01.2021
Foto no facebook.com/Meshkovs.Nikita

Viens no vadošajiem mūsu lielmeistariem Ņikita Meškovs nedēļas nogalē piedalījās sešu kārtu interneta šaha turnīrā "Charlotte Open 2021", kuru platformā Lichess.org rīkoja Šarlotas (Ziemeļkarolīnas štats, ASV) Šaha centrs.

Sacensības ar balvu fondu 8000 eiro bija pulcējušas stipru dalībnieku sastāvu, jo tajā startēja arī 27 lielmeistari no daudzām pasaules valstīm. Kopējais spēlētāju skaits sasniedza 84. Laika kontrole bija 75 minūtes plus 10 sekundes par gājienu, ko var dēvēt par klasisku. Katru spēlētāju "vēroja" divas tīkla kameras ar Zoom pieslēgumu un vairāki tiesneši, kas jelkādas krāpšanās iespējas samazināja līdz minimumam. Katrā spēļu dienā tika aizvadītas trīs partijas. Laika starpības dēļ Latvijā, kur atradās Meškovs, spēlēšanas sākās vēlā vakarā un ilga visu nakti.

Pirmajā kārtā mūsu lielmeistars uzvarēja Dominiku Maiersu (ASV), tad sekoja panākumi pret vēl diviem amerikāņiem FM Džeisonu Ljangu un FM Robertu Šļahtenko. Ceturtajā partijā neizšķirts pret Itālijas lielmeistaru Danieli Vokaturo, piektajā viņš dalīja punktus ar GM Timuru Garejevu (ASV), bet noslēdzošajā kārtā Meškovs pieveica lielmeistaru no Krievijas Žamsaranu Cidipovu.

Iegūtie 5 punkti ļāva dalīt pirmo vietu kopā ar lielmeistariem Bogdanu Danieli Deaku (Rumānija), Danielu Frīdmanu (Vācija) un Andreju Ričagovu (Krievija).

Visi dalībnieki, rezultāti, ieņemtās vietas un partijas apskatāmas šeit.

Paša Meškova komentāru par turnīru var lasīt viņa feisbuka profilā.