Ziemassvētku turnīrā pirmo vietu izcīna Krievijas lielmeistars Matiņjans

09.01.2021

Ceturtdien interneta šaha platformā lichess.org notika Rīgas Šaha federācijas organizēts blica turnīrs "Ziemassvētki ar Širovu 2021", kurā piedalījā gandrīz pussimts spēlētāju no Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Spānijas, Argentīnas, Zviedrijas.

Dalībnieki aizvadīja 16 kārtas ar apdomas laiku 3 minūtes partijai plus 2 sekundes par gājienu katram dalībniekam. Balvu fonds bija 200 eiro.

Neskatoties uz diviem zaudējumiem, par uzvarētāju ar 14 punktiem kļuva lielmeistars no Krievijas Ņikita Matiņjans. Viņam pārējās partijās izdevās izvairīties no punktu zaudējumiem un izcīnīt tikai uzvaras, pie kam noslēgumā desmit pēc kārtas.

Aiz viņa ar 13 punktiem palika mūsu FM Matīss Mustaps, kuram turnīra gaitā tikai viena neveiksme, toties četri neizšķirti. Savastarpējā mačā Mustapam pat izdevās pieveikt Matiņjans, tomēr uzvarai turnīrā ar to nepietika.

Pasākuma iniciators Aleksejs Širovs arī iekrāja 13 punktus, toties viņam bija sliktāks papildrādītājs. Puspunkts mazāk un vieta tūdaļ aiz goda pjedestāla GM Dmitrijam Florljanovam no Krievijas. Labāko sešinieku noslēdza viņa tautieši IM Oļegs Vastruhins un GM Arturs Gabrieljans.

Visi dalībnieki, rezultāti, ieņemtās vietas un partijas apskatāmas lichess.org/swiss/k2xwe0xi.

Senioru balvas saņēma GM Jevgēņijs Svešņikovs (Krievija) un GM Huans Manuels Belons Lopess (Zviedrija). No dāmām sumināja WIM Elizabeti Soloženkinu (Krievija), bet Konstantīns Gudovskis tika pie labākā Latvijas pārstāvja balvas.