Viens Ziemassvētku turnīrs aizvadīts, otrs vēl tikai notiks

29.12.2020

Sestdien, 26.decembrī, ar 23 spēlētāju piedalīšanos šaha platformā lichess.org aizvadīts Rīgas Ziemassvētku blica turnīrs. Tomēr ar to svētki nebeidzas – ceturtdien, 7.janvārī, arī lichess.org gaidāms pasākums "Ziemassvētki ar Širovu".

Rīgas Ziemassvētku blicā bija 17 kārtas ar apdomas laiku 3 minūtes partijai plus 2 sekundes par gājienu katram. Ar 16,5 punktiem pārliecinoši uzvarēja lielmeistars Aleksejs Širovs (Spānija). Vienīgo puspunktu viņš zaudēja cīņā ar FM Matīsu Mustapu, kurš ar 13,5 finišā ieņēma 4.vietu. Otrais un trešais bija dēls un tēvs Svešņikovi. IM Vladimirs Svešņikovs tika pie 14,5 punktiem, bet GM Jevgēņijs Svešņikovs (Krievija) sakrāja 14. Pie senioru balvām tika Aivars Laizāns un Jānis Daudzvārdis.

Visi dalībnieki, rezultāti, partijas un ieņemtās vietas apskatāmas lichess.org/swiss/VZILtIEb

Šobrīd visi interesenti aicināti pieteikties sacensībām "Ziemassvētki ar Širovu", kas sāksies ceturtdien, 7.janvārī, pulksten 19. Gaidāmas 16 kārtas ar tādu pat apdomas laiku kā aizvadītajam turnīram – 3+2. Balvu fonds būs atkarīgs no šahistu skaita.

Latvijas pārstāvjiem dalības maksa ir 5 eiro, ārzemniekiem – 10. Lielmeistarēm un lielmeistariem piedalīšanās ir bez maksas.Pieteikšanās līdz 7.janvārim pulksten 18 pa e-pastu alberts.cimins@inbox.lv vai telefonu 28804664 (Alberts). Pieteikumā jānorāda uzvārds, vārds, lichess vārds.

Detalizēta informācija nolikumā.