Superblicā uzvar lielmeistars Širovs. Sestdien – Rīgas blics

03.12.2020

Aizvadītās nedēļas nogalē interneta šaha platformā lichess.org notika Rīgas superblica turnīrs, kura laika kontrole bija 1 minūte partijai plus 1 sekunde par gājienu. Par uzvarētāju kļuva Spānijas lielmeistars Aleksejs Širovs.

Sacensības pulcēja 15 spēlētājus no četrām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Spānijas. Ne vienam vien šis bija ļoti neierasts turnīra laika formāts (1+1), tādēļ daudzi vēl neriskēja tajā piedalīties.

Aleksejs Širovs uzvarēja visas no savām 12 partijām. Otro vietu ar 9,5 punktiem ieņēma FIDE meistars Matīss Mustaps, bet trešais ar 9 punktiem palika Aleksandrs Jazdanovs. Pārsteiguma balva tika WFM Renātei Vidruskai, Uldim Melderim un Mārtijam Krakopam.

Visi dalībnieki, vietas, punkti un partijas apskatāmas lichess.org/swiss/38JHqob4.

Atgādināsim, ka jau sestdien, 5.decembrī, turpat lichess.org visi interesenti aicināti piedalīties Rīgas blicā ar laika kontroli 3+1. Pirmajai vietai garantēta balva 40 eiro. Pieteikšanās līdz 4.decembra pulksten 21 pa e-pastu alberts.cimins@inbox.lv vai telefonu 28804664 (Alberts). Dalības maksa Latvijas šahistiem ir 6 eiro, bet ārzemniekiem 10. Latvijas lielmeistariem un lielmeistarēm par piedalīšanos nav jāmaksā.

Detalizēta informācija nolikumā.