Latvijas neatkarības gadadienas turnīrā uzvar baltkrievu lielmeistars Stupaks

20.11.2020

Blica turnīrā "Latvijai 102", kas platformā lichess.org tika organizēts par godu Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas gadadienai, par uzvarētāju kļuva baltkrievu lielmeistars Kirils Stupaks.

Sacensības ar laika kontroli 3 minūtes partijai plus 2 sekundes par gājienu pie datora ekrāniem pulcēja 60 dalībniekus no 12 pasaules valstīm – Argentīnas, Baltkrievijas, Čehijas, Anglijas, Spānijas, Vācijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Krievijas, Zviedrijas un Ukrainas. Latvijas neatkarības dienu godāja arī septiņi lielmeistari un viena lielmeistare (mūsu Laura Rogule). Balvu fonds bija 422 eiro, no kuriem uzvarētājiem tika simboliskie 102. Tikpat simbolisks bija arī kārtu skaits – 18.

Nezaudējot nevienu partiju, pirmo vietu ar 16 punktiem ieņēma biežs Latvijas viesis no Baltkrievijas Kirils Stupaks. Viņš tikai par puspunktu apsteidza GM Artūru Gabrieljanu (Krievija) un GM Alekseju Širovu (Spānija). 12 punkti un 4.vieta lielmeistaram Danielam Frīdmanam (Vācija), bet pa 11,5 punktiem ieguva FM Matīss Mustaps un GM Aleksejs Aleksandrovs.

Visi dalībnieki, rezultāti, ieņemtās vietas un partijas apskatāmas lichess.org.

Turnīrā kopumā tika pasniegtas 14 balvas. Viss to saņēmēju saraksts apskatāms šeit.