Pirmo reizi notiks Latvijas jauniešu un junioru čempionāti rapidā un blicā

10.10.2020

Latvijas šaha kalendārā parādījies iepriekš vēl nebijuši turnīri – Latvijas 2020.gada jauniešu un junioru atklātie čempionāti ātrspēlē un ātrajā šahā. Tie notiks no 6. līdz 8.novembrim Transporta un Sakaru institūtā, Rīgā, Lomonosova ielā 1.

Jaunos čempionātus organizē Latvijas Šaha federācija sadarbībā ar Transporta un Sakaru institūtu. Turnīru direktori ir Agapi Ter-Avetisjana un FM Maksims Golubovskis, bet galvenais tiesnesis – Alberts Cimiņš.

Kopumā no piektdienas, 6.novembra, līdz svētdienai 8.novembrim, tiks aizvadīti 12 turnīri, jo zēni un meitenes sacentīsies atsevišķi, katri trijās vecuma grupās – U-12, U-16 un U-21. Gaidīti ir arī citu valstu pārstāji, ne tikai Latvijas..

Piektdien, 6.novembrī, pulksten 16.15 sāksies 11 kārtu blics ar apdomas laiku 3 minūtes partijai plus 2 sekundes par gājienu, ar FIDE reitinga aprēķinu.

Savukārt sestdien un svētdien tiks aizvadīti rapidi. Arī 11 kārtas, Šveices sistēma, FIDE reitinga aprēķins, bet laika kontrole būs 12 minūtes plus 5 sekundes.

Ātrspēlē pirmo trīs vietu ieguvēji saņems attiecīgi 50, 30 un 20, bet ātrajā šahā – 50, 40 un 30 eiro.

Dalības maksa katram turnīram ir 10 eiro. Pieteikšanās līdz 4.novembrim pa e-pastu alberts.cimins@inbox.lv, aizpildot anketu, kas pieejama sacensību nolikumā.