Šahistiem iespēja piedalīties Latvijas pirmajā "Dice Chess" čempionātā

19.08.2020

Svētdien, 13.septembrī, Jūrmalā, viesnīcā "Jurmala Spa Hotel" notiks pirmais Latvijas čempionāts spēlē "Dice Chess" jeb metamo kauliņu šahā, uz kuru tiek aicināti visi interesenti. Sacensību balvu fonds ir 1300 eiro.

Kā informē turnīra direktors, starptautiskais meistars šahā Vladimirs Svešņikovs, šis ir unikāls un aizraujošs šaha paveids, kur trīs metamie kauliņi ievieš veiksmes elementu. Spēlei piemīt ļoti sena vēsture, kas aizsākusies ap mūsu ēras 6.gadsimtu Indijā un senajā Persijā. Tajos laikos tā dēvēta par Čaturangu, kas gadsimtu laikā transformējusies un mūsdienās starptautiski tiek saukta par "Dice Chess".

Reģistrācija Latvijas pirmajam čempionātam sāksies svētdien, 13.septembrī, pulksten 11. Pēc stundas tiks dots starts pirmajām partijām. Spēlētāji kopumā aizvadīs 12 dubultās kārtas (2 ar katru pretinieku). Tātad kopā – 24 partijas.

Balvu fonds ir 1300 eiro, no kuriem pirmo trīs vietu ieguvēji iegūs attiecīgi 250, 170 un 150, kā arī kausus un medaļas. Paredzētas arī sieviešu un jauniešu balvas.

Dalības maksa ir 5 eiro. Pieteikšanās pie turnīra organizatora Vladimira Svešņikova (29830833, vladimirsveshnikov@yahoo.com) vai pie galvenā tiesneša: Alberta Cimiņa (28804664, alberts.cimins@inbox.lv). Varēs reģistrēties arī uz vietas spēļu dienā.

Detalizēta informācija nolikumā, kā arī mājaslapā dicechess.lv.