Pirmais klasiskā šaha turnīrs Maltā

30.06.2020
Sporta zāle Maltā.

No piektdienas, 17.jūlija, līdz svētdienai, 19.jūlijam, Rēzeknes novadā, Maltā notiks klasiskā šaha turnīrs spēlētājiem ar reitingu līdz 1600 vai bez reitinga. Atklātais novada čempionāts aizritēs septiņās kārtās ar laika kontroli 30 minūtes uz partiju plus 30 sekundes par katru izdarītu gājienu.

Tas būs pirmais klasiskā šaha turnīrs Maltā. Sacensību galvenais tiesnesis, FIDE arbitrs Anatolijs Jasinskis uzskata, ka šī būs laba iespēja reģiona jauniešiem un viesiem sagatavoties augusta vidū gaidāmajam Latvijas jauniešu čempionātam.

Turnīrs ar reitinga aprēķinu ir reģistrēts ar nosaukumu "Rezekne District Open Chess Championship 2020 up to 1600" un tuvākajā laika dalībnieku saraksti tiks publicēti vietnē www.chess-results.com Turnīra organizatori informē, ka šahistuu skaits ir ierobežots līdz 80 cilvēkiem.

Pieteikumi tiek gaidīti līdz 15.jūlijam uz e-pastu anatolijsjasinskis@inbox.lv. Vairāk informācijas nolikumā.

Var teikt, ka šaha dzīve Latgalē ir atsākusies no jaunā. No 14.jūnija notiek regulāri ātrā šaha turnīri Rēzeknē. Paredzēts Latgales Jauniešu šaha līgas 4.sezonas Komandu čempionāta 3.posmu aizvadīt 4.septembrī Maltā. Savukārt pārceltais Balvu novada atklātais ātrā šaha turnīrs notiks vasaras beigās – 22. un 23.augustā. Nolikumi jau ir aktualizēti.

Sacensību organizators un tiesnesis Aleksandrs Vasiļkovs