Klātienes šahs atsākas – Vidzemes atlase noslēgsies 14. jūnijā

11.06.2020

Latvijas 2020.gada čempionāta Vidzemes atlases turnīra pēdējās trīs spēļu kārtas notiks svētdien, 14.jūnijā. Piektās kārtas sākums būs pulksten 11.00 līdzšinējā sacensību vietā viesnīcā "Hotel Sigulda".

Sacensības sākās 13.martā, piektdienā, un pēc otrās spēļu dienas tika pārtrauktas sakarā ar ārkārtas stāvokļa izsludināšanu valstī. Pēc nospēlētajām četrām kārtām ar 3,5 punktiem vadībā ir Roberts Ziediņš (Rīgas Šaha skola), kuram ar 3 punktiem seko Marks Mucenieks (Rīgas Šaha skola) un vēl divi rīdzinieki – Konstantīns Gudovskis un Valērijs Rižihs. Paredzams, ka cīņa par divām ceļazīmēm uz valsts čempionāta finālu būs spraiga, un iespējams, ka pēdējo vārdu nav teikuši arī reitingfavorīti meistarkandidāts Arsens Bataševs un nacionālais meistars Rihards Bekasovs.

Svētdien redzēsim, kuram no turnīra dalībniekiem trīs mēnešu ilga gatavošanās partijai ar ielozēto pretinieku būs nesusi augļus. Katrā ziņā Vidzemes reģionālās atlases sacensības pretendēs kļūt par vienu no ilgākajiem, ja ne pašu ilgāko turnīru Latvijas šaha vēsturē, neskaitot formātā "pavasaris-rudens" notiekošās komandu sacensības.

Sacensību atsākšana ir iespējama, pamatojoties uz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) lēmumu, kas nosaka: "Sporta treniņu un sacensību laikā sportisti un sporta darbinieki var neievērot 2 metru distanci. Šis nosacījums ir attiecināms arī uz amatieru sportu.". IZM lēmums nosaka arī, ka iekštelpās, kuras mazākas par 1000 kv.m., nedrīkst būt klātesoši skatītāji.

Sacensību rīkotāji aicina dalībniekus novērtēt personisko veselību un ievērot higiēnas prasības un distancēšanos.
Turnīra tabula skatāma chess-results.com.

Visvaldis Gercāns,
sacensību galvenais tiesnesis