Noslēgusies pirmā "Rīga Magicians" turnīru sērija. Un klāt jau nākamā!

30.04.2020

Noslēgusies pirmā "Rīga Magicians" turnīru sērija. Kopā piecos turnīros piedalījās 53 dalībnieki no četrām valstīm un organizatoriem ir patiess prieks, ka 16 no tiem ieguva balvas.

Trīs reizes par turnīra uzvarētāju kļuva sērijas favorīts Ņikita Meškovs, vienu reizi savu meistarību apliecināja pasaules junioru čempione Aleksandra Maļcevskaja (Krievija), kā arī Ritvars Reimanis.

Visi sērijas balvu ieguvēji (dilstoša secībā ir pēc balvu kopsummas): Iļja Semjonovs, Ņikita Meškovs, Aleksandra Maļcevskaja, Sergejs Kļimakovs, Maksims Golubovskis, Ritvars Reimanis, Ilze Bērziņa, Grigorijs Šarankovs, Miķelis Vingris, Marija Kuzņecova, Renāte Vidruska, Daniels Birmans, Andrejs Freibergs, Jevģenijs Sprinģis, Aleksandrs Jazdanovs un Mihaels Pikalovs.

Iļja Semjonovs kļuva par sērijas stabilāko spēlētāju, izcīnot balvas katrā turnīrā un četras reizes finišējot labāko trijniekā.

Jāatzīst, ka Ņikita pēc trim uzvarām pārslēdzās vairāk uz satura veidošanu un turnīru popularizēšanu, kas ļāva pārējiem dalībniekiem izšķirt, kurš ir stiprākais daudz līdzvērtīgākos apstākļos.

Liels prieks ir par meitenēm un jauniešiem, kas apliecināja savu meistarību un izcīnīja lielāku daļu no balvām.  

Lai saprastu, kur virzīties otrajā sērijā, un vai ir jēga vispār kaut ko darīt tālāk, pēc sērijas noslēgšanas tika veikta dalībnieku aptauja.

Organizatori grib pateikties katram no 42 dalībniekiem, kas atsaucās un palīdzēja ar atbildēm.

Ja jūs vēl neesat nobalsojuši, to var izdarīt šeit.

Aptaujas rezultāti ieteica pievērst uzmanību garākām kontrolēm, kā arī vēl vienai e-šaha platformai.

Tāpēc organizatori var paziņot, ka otrajā sērijā, kas startē jau 2.maijā pulksten 20.00, būs divi turnīri ar kontroli 3+0, kas ieguva lielāku atzinību pirmajā sērijā.

Noteikti izmēģinās arī 3+2, kas ieņēma pirmo vietu starp kontrolēm, kas vēl nav izspēlētas.

Arī "bullet" faniem nebūs garlaicīgi, jo paredzēts turnīrs ar kontroli 1+1. Sērijas noslēgumā visus gaida 5+0 arēna portālā Lichess, beidzot ar iespēju ieslēgt "Berserk" opciju.

Organizatori grib vēlreiz uzsvērt, ka pirmie četri turnīri notiks portālā chess.com, bet noslēguma turnīrs 15.maijā notiks lichess.org.

Svarīgi, ka divas trešdaļas no sērijas dalībniekiem par savu iecienītāko e-šaha platformu nosauca tieši Lichess.  

Organizatori grib pateikties tiem 97 procentiem, kas atbildēja ka viņiem patika pirmā sērija un viņi spēlēs otrajā. Tas ļauj visiem kopā virzīties uz priekšu.

Otrajai sērijai ir paredzētas ne tikai balvas kā pirmajā sērijā (nolikums 2.sērijai), bet arī pārsteiguma balva par turnīru popularizēšanu.

Sīkāka informācija sekos jau drīz "Rīga Magicians" kontos sociālajos tiklos feisbukā un youtube.com.

Ar to pirmo sēriju uzskatīsim par noslēgtu, un tiekamies 2.maijā otrās "Rīga Magicians" sērijas startā!

Riga Magicians komanda