Reizniece-Ozola, Lavendelis un Ozols kļuvuši par Zviedrijas komandu čempioniem

15.04.2020

Svētdien, 12.aprīlī, interneta šaha platformā Lichess.org aizvadīts Zviedrijas komandu čempionāts. Trīs divīzijās pa desmit vienībām spēlēja 464 dalībnieki, no kuriem daudzi bija titulēti spēlētāji, arī vairāki mūsu valsts pārstāvji.

Sacensības notika pēc arēnas principa. Pusotrā stundā katrs dalībnieks varēja aizvadīt neierobežotu skaitu maču ar konkrētās divīzijas pretiniekiem. Komandas vērtējumā tika ņemta vērā astoņu labāko dalībnieku punktu summa. Laika kontrole bija 3+0.

Rezultātā par Zviedrijas čempioniem ar 300 punktiem kļuva "Wasa SK", kuras līderis bija lielmeistars no Ēgiptes Amins Basems. Viņš ieguva 59 punktus, kas bija individuāli labākais rezultāts visā 1.divīzijā.

No komandas 16 dalībniekiem trīs mūsējie tika astoņu labāko skaitā un tika kronēti par valsts čempioniem. WGM Dana Reizniece-Ozola un FM Egons Lavendelis ieguva pa 31 punktam, bet Andris Ozols – 27. Latvijas šahisti pēc punktu summas apsteidza pat savu komandas biedru, lielmeistaru Ferdinandu Helleru no Zviedrijas.

Ar šo panākumu "Wasa SK" ieguva tiesības spēlēt Vācijas bundeslīgas online čempionātā, kas noslēgsies jau svētdien.

Visas komandas, dalībnieki un rezultāti apskatāmi lichess.org.

Aizvadīts arī Islandes Šaha federācijas organizētais "1st Online Nordic Club Cup". Tajā sacentās 606 spēlētāji no 23 valstīm, kuri pārstāvēja Dānijas, Zviedrijas, Somijas, Islandes, Norvēģijas un Farēru salu klubus. Cīņas notika platformā chess.com.

"Wasa SK" ar WGM Lauru Roguli, WGM Danu Reiznieci-Ozolu un FM Egonu Lavendeli 67 vienību konkurencē ieņēma sesto vietu. Komandu rezultāti pieejami chess-results.com.