Izveidots Rīgas Šaha federācijas online klubs

05.04.2020

Vienā no senākajām tiešsaites platformām, Playchess.com, ir izveidots Rīgas Šaha federācijas online šaha klubs, kur var  vienkārši "sanākt", uzspēlēt tāpat vien vai arī turnīru, informē federācijas pārstāvis Vairis Kurpnieks.

Lai pievienotos, ir vēlams izveidot lietotāja kontu playchess.com serverī. To var izdarīt bez maksas. Ir iespējams spēlēt arī ar viesa kontu, bet tas ļoti sarežģī turnīra organizācijas administratīvo daļu un tāpēc nav vēlams.

Klubā ir pat iespējams noorganizēt draudzības turnīru jau klubā "sanākušajiem" dalībniekiem, bez iepriekšejas plānošanas, vienkārši piezvanot Vairim Kurpniekam 29435429, tomēr drošāk būtu to darīt vismaz dažas stundas pirms paredzamā turnīra sākuma.

Šeit norisināties arī dažādi federācijas organizēti turnīri, ar dažādām laika kontrolēm pēc riņķa vai Šveices sistēmas izlozes. Informācija par turnīru grafiku sekos.

Ir iespējams arī organizēt simultānspēles seansus un treniņgrupas. Ar ierosinājumiem vērsties pie Alberta Cimiņa vai Vaira Kurpnieka.

Pievienošanās klubam izcili vienkārša:
Atveriet pārlūkā (vēlams Chrome ar pēdējiem atjauninājumiem) kādu no zemāk norādītajiem linkiem – pagaidām tikai divas istabas:
pirmā – vispārējā koptelpa kur var sanākt un uzspēlēt kas vien vēlas.
otrā – turnīru zāle kur norisināsies turnīri.

Neplānotajiem turnīriem tiks izveidots jauns, individuāls links. Atkarībā no tehniskajām iespējām tas tiks nopublicēts sahafederacija.lv vai chess-results.com vai izsūtīts dalībniekiem uz viņu norādīto e-pastu.

Tāpat katrs interesents, kurš neplāno spēlēt turnīrā, vares internetā tam sekot līdzi.

Varbūt šis grūtais laiks mums nesīs ko labu un radīsies jaunas tradīcijas – pagaidām ir nodoms online klubu saglabāt arī pēc šīs krīzes beigām.