Andris Starostīts – desmitkārtējs Rēzeknes čempions

10.02.2020

Nedēļas nogalē, 8. un 9.februārī, Rēzeknes Šaha klubā notika Rēzeknes pilsētas 2020.gada atklātais individuālais šaha čempionāts. Tajā piedalījās 24 šahisti no Daugavpils, Rēzeknes, Maltas, Tilžas, kā arī Pleskavas un Pitalovas viesi no Krievijas.

Turnīrs bez dalības maksas ar reitinga apskaiti aizritēja septiņās kārtās ar laika kontroli 40 minūtes plus 15 sekundes par gājienu katram dalībniekam līdz partijas beigām. Šahistiem tika nodrošināti karsti dzērieni un saldais galds. Katrs dalībnieks saņēma piemiņas balvu.

Izcīnot 6 punktus, par pilsētas čempionu desmito reizi pēdējo 11 gadu laikā kļuva FIDE  meistars no Rēzeknes Andris Starostīts (2278). Otrajā vietā ar 5,5 punktiem maltietis Dainis Viļums (1830). Bronzas godalga meistarkandidātam no Krievijas Grigorijam Šarankovam (2266). Viņa kontā arī 5,5 punkti.

Labākā jauniete – Jekaterina Smirnova no Rēzeknes (pievienoja reitingam 44 punktus), kopvērtējumā viņai augstā 4.vieta. Labākais jaunietis līdz 18 gadiem – pitalovietis Kirils Baibarackis. Labākā seniora tituls rēzeknietim Georgijam Nikiforovam (visiem pa 4,5 punktiem). Pirmās sporta klases (pirmo) normu izpildīja pilsētas sporta skolas audzēknis Edvards Gaidis, kurš pievienoja reitingam 54 punktus.

Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com.

Sacensību galvenais tiesnesis
NA Aleksandrs Vasiļkovs