Latvijas čempionāta finālā no Kurzemes tiek Isakovs un Tolmačovs

09.02.2020
Turnīra laureāti, labāko jauniešu un senioru balvu ieguvēji.

Liepājas Kompleksās Sporta skolas šaha klubā aizvadītas Latvijas 2020.gada vīriešu čempionāta Kurzemes reģionālās atlases sacensības, kas pulcēja 19 dalībniekus. Bez mājiniekiem vēl bija ieradušies spēlētāji no Ventspils, Rīgas, Aizputes un Pāvilostas novada.

Pēc divi dienu un 7 kārtu (30 min.+30 sek.) ilgām cīņām par reģionālās atlases turnīra uzvarētāju kļuva ventspilnieks Jānis Isakovs (1851), kura rēķinā 5,5 punkti – četras uzvaras un trīs neizšķirti. Ar 5 punktiem otrais palika 10 gadus jaunais Artjoms Tolmačovs (1629), kurš vienīgo zaudējumu piedzīvoja tieši pret pirmās vietas ieguvēju.

Ja Isakovs Latvijas čempionātā spēlēja jau pirms diviem gadiem, arī kvalificējoties no Kurzemes atlases, tad jaunajam Tolmačovam tā būs debija. Taču tieši ar tādu mērķi – tikt pusfinālistu vai finālistu skaitā – tēva un jaunākā brāļa Romāna pavadība ceļu no Rīgas uz Liepāju mēroja Artjoms. Šis plāns arī izdevās.

Trešās un ceturtās vietu ieguvēji nopelnīja tiesības spēlēt pusfinālā. Šoreiz tie bija mājinieki – galvenais reitingfavorīts Vitālijs Daškevičs (1916) un Gundars Meiers (1612), kuri arī izcīnīja pa 5 punktiem. Labāko senioru balvas ieguva Imants Gruduls (1619), Valentīna Vainovska (1643) un Mārtiņš Gailītis (1268).

Visi rezultāti un ieņemtās vietas apskatāmas chess-results.com.

Iepriekšējo divu turnīru uzvarētājs, liepājnieks Ivars Bērziņš šoreiz nespēlēja, jo pērn finālā ieguva augsto piekto vietu, kas garantē vietu galvenajās sacensībās arī šogad.