Noticis jau septītais BJC "Daugmale" ģimeņu čempionāts šahā

16.12.2019
Abu līdervienību cīņa – Gostas pret Maklakovām

Sestdien un svētdien Bērnu un jauniešu centrā "Daugmale" aizvadīts jau septītais ģimeņu čempionāts šahā. Šogad pie rūtotajiem galdiņiem sēdās 49 komandas no Rīgas, Limbaži, Olaines un Jūrmalas.

Divās dienās kopumā aizvadot septiņas ātrā šaha (15+5) kārtas, sacensībās dominēja sieviešu komandas. Par čempioniem kļuva ģimene Golstas – māsas Madara un Ramona. Viņas ieguva 12 punktus no 14 iespējamajiem. Māsām tas bija jau otrais triumfs šajā čempionātā. Pirmais bija 2015.gadā.
Otro vietu ar 10,5 punktiem ieņēma ģimene Maklakovas – meita Naomi un māte Nellija. Trešā vieta negaidīti ieguva ģimene Spiridovskis/Kolmakovs – mazdēls Rafaels un tēvocis Sergejs (9,5 punkti).

Atsevišķā nominācijā komandām, kuru sastāvā tikai jaunieši vai jaunietes līdz 17 gadiem, pirmo vietu ieguva brāļi Romans un Artjoms Tolmačovi. Otrā vieta šajā kategorijā pienācās brāļiem Freibergam (Filipam un Andrejam), trešie bija Jansoni– māsa Melanija Luize un brālis Kristers Roberts.
Individuāli pie pirmā galdiņai visas 7 partijas uzvarēja Rīgas Šaha skolas audzēkne Madara Golsta, otrā vieta tika Rafaelam Spiridovskim (6,5 punkti), bet trešā vieta - BJC "Daugmale" audzēknim Artjomam Burenkovam (6,5).

Pie otrā galdiņai ar 100% rezultātu pirmo vietu dalīja divi meistarkandidāti Andrejs Ivanišvili un Sergejs Fjodorovs. Trešo vietu ieņēma Nacionalais meistars Timofejs Stepanovs (6,5 punkti).

Tika arī sumināti arī paši jaunākie dalībnieki. Piecus gadus vecais Olivers Ļahs, sešgadīgā Aļona Tolmačova, ka arī septiņgadīgie Arons Gozs un Kirills Diners (5 punkti no 7 kārtām). Sveikti arī vispieredzējušākie: Aleksandrs Grigorjans (79 gadi – 4 punkti ), Aleksandrs Viškeris (81 gads – 5 punkti), Jurijs Bočarovs (83 gadi – 3,5 punkti), un Vitauts Liepiņš no Limbažiem (86 gadi – 4 punkti), kurš 1959.gadā simultānspēlē uzvareja Mihailu Tālu!

Ģimene Ļahi pieteica trīs šaha komandas! Tas ir rekords mūsejā čempionātā un liels paldies vecākiem par jaunajiem šahistiem.

Organizatori izsaka īpašu pateicību par turnīra atbalstu Novikontas Jūras koledžai, ģimenei Semjonoviem, Raimondam Vambūtam, māksliniecei Margaritai Locei par radošīem šaha kausiem, kā arī BJC "Daugmale" šaha pulciņu audzēkņu vecākiem.

Visas komandas, dalībnieki, rezultāti un ieņemtās vietas apskatāmas chess-results.com

BJC "Daugmale" šaha trenere Poļina Ni

Ģimeņu čempionātu laureāti:
2019.gads 1. Golstas, 2. Maklakovas, 3. Spiridovskis/Kolmakovs
2018.gads. 1. Stepanovi, 2. Burenkovi, 3. Valeiņi
2017.gads. 1. Semjonovi, 2. Grīvnieki, 3. Stepanovi
2016.gads. 1. Semjonovi, 2. Vambuti, 3. Stepanovi
2015.gads. 1. Golstas, 2. Vambuti, 3. Petrovski
2013.gads. 1. Gogini, 2. Starcevs/Ļaško, 3. Grīvnieki
2012.gads. 1. Žiļajevi, 2. Serdjuki, 3. Proņini