Šaha kauss atkal ceļo uz Kārsavu

09.12.2019
Anatolijs Jasinskis

Sestdien, 7.decembrī, notika Rēzeknes pilsētas atklātais 2019.gada komandu čempionāts šahā, kurā piedalījās 8 vienības. Ieradās šahisti no Rīgas, Daugavpils, Rēzeknes, Kārsavas, Maltas un Lietuvas pilsētas Roķišķiem.

Komandām spēlējot pie 4 galdiņiem, turnīrs aizvadīts pēc Šveices sistēmas sešās kārtās ar laika kontroli 12 minūtes plus 5 sekundes par gājienu.

Šogad uzvarētāju kauss atkal aizbrauca uz Kārsavu. Komandas sastāvā galdiņu secībā: brāļi NM Oļģerts Indričāns (2271) un MK Vadims Indričāns (1964), kā arī IM Valērijs Žuravļovs (2361), MK Edgars Urtāns (1936), komandas rezervists un kapteinis – vienīgais kārsavietis Gunārs Lelis. Vicečempiones tituls, gluži kā pērn Rēzeknes I komandai, kuras godu aizstāvēja brāļi GM Ilmārs Starostīts (2449) un FM Andris Starostīts (2278), kā arī Agris Aģis un Anna Kazmerika. Bronzas medaļas "Daugava Chess I" komandai. Daugavpiliešu sastāvā: MK Daniils Horobrijs (1750), Vita Petrova, Jegors Leonovs un Sofja Vasiljeva. Zelta medaļas saņēma labākie spēlētāji pie galdiņiem: 1.GM I.Starostīts, 2. FM A.Starostīts, 3. IM V.Žuravļovs (visiem pa 6 punktiem) un 4. MK E.Urtāns (5,5 punkti).

Saldās balvas tika jauniešu komandai "Daugava Chess II" par saturīgu spēli un ārzemju vienībai no Roķišķiem. Pārējie tehniskie rezultāti pieejami vietnē chess-results.com.

Rēzeknes pilsētai vienīgajai ārpus Rīgas ir tas gods sarīkot labas komandu sacensības ar visaugstākā ranga – visu titulu pārstāvētiem šahistiem, kā arī vairākiem pieaugušo un jauniešu čempionātu laureātiem.

Sacensību galvenais tiesnesis NA Aleksandrs Vasiļkovs

Anatolijs Jasinskis
Anatolijs Jasinskis
Anatolijs Jasinskis
Anatolijs Jasinskis