Meškovam otrā vieta Puhajarves handikapa turnīrā

03.12.2019
Foto no facebook.com

Puhajarvē (Igaunija) aizvadīts nu jau 20. starptautiskais handikapa turnīrs. 36 dalībnieku konkurencē, no kuriem vairāki bija leģendāri lielmeistari, otro vietu izcīnīja mūsu Ņikita Meškovs (2563), kurš tikai par puspunktu piekāpās Vladislavam Kavaļovam (Baltkrievija, 2597).

Gluži kā citus iepriekšējos gadus, no piektdienas vakara līdz svētdienas pusdienlaikam 36 dalībnieki, kas pēc reitinga bija sadalīti piecās grupās, "Pühajärve SPA" aizvadīja viena apļa handikapa turnīru ar pieciem dažādiem apdomas laikiem: 10–10; 12–8; 14–6; 16–4; 18–2.

Šogad Igaunijas kūrortpilsētā pie galdiņiem sēdās tādi šahisti kā Aleksandrs Halifmans (Krievija), Arturs Jusupovs (Vācija), Margers Petursons (Islande). Iepriekš tur viesojušies arī Viktors Korčnojs (Šveice), Anatolijs Karpovs (Krievija), Rafaels Vaganjans (Armēnija), Jans Elvests (Igaunija / ASV) u.c.

Meškovs, kuram pērn savā debijas reizē izdevās kļūt par čempionu, 35 kārtās ieguva 30,5 punktus. Kovaļova kontā 31 punkts, bet trešo vietu ar 27,5 punktiem ieņēma Igaunijas vadošais lielmeistars Kaido Kulaots (2544).

No Latvijas šogad vēl startēja FM Āris Ozoliņš (2147). Ar 17 punktiem kopējā vērtējumā viņam 19.vieta, toties tika izcīnīta viena no četrām reitingbalvām. Ozoliņš ir pastāvīgs turnīra viesis. Šaja prestižajā kompānijā viņš ir piedalījies jau 17 reizes.

Visi dalībnieki, rezultāti un ieņemtās vietas apskatāmas chess-results.com.

Pērn tur spēlēja arī Dana Reizniece-Ozola un Andris Ozols, taču nedēļas nogalē viņi atradās Monako, kur notika Eiropas čempionāts dāmām ātrajā šajā un ātrspēlē, kā arī Eiropas Šaha savienības balvas "European Golden Pawn" pasniegšanas ceremonija.

Foto no facebook.com
Foto no facebook.com
Foto no facebook.com
Foto no facebook.com
Foto no facebook.com