Sākusies Latgales Jauniešu šaha līgas ceturtā sezona

23.11.2019

Piektdien, 22.novembrī Rēzeknes novada Maltā notika komandu čempionāta 1.posma spēles Latgales Jauniešu šaha līgā. Tā jau ir 4. sezona reģiona jaunajiem šahistiem vecumā līdz 14 gadiem. Tika izspēlētas trīs kārtas ar laika kontroli 25 minūtes + 10 sekundes par gājienu katram dalībniekam.

Katrā etapā cīņas par saldām balvām notiek gan komandas vērtējumā, gan zēnu un meiteņu frontēs. Šoreiz komandu līderi ir divi: "Daugava Chess" I un Rēzeknes BJSS-1. Abām vienībām pa 10 individuālajiem punktiem ņemot vērā 3 puišu un 1 meitenes rezultātu, trešā labāka komanda desmit vienību vidū – Jēkabpils I ar 9,5 punktiem.

Individuālajā vērtējumā zēnu konkurencē līderi: daugavpilieši Timofejs Macuks un Raimonds Jakubsevičus, kā arī rēzeknietis Armands Mūrnieks. Visiem pa 3 punktiem. Meiteņu ieskaitē visas uzvaras izcīnīja Latvijas jauniešu čempionāta medaļņieces – daugavpiliete Sofja Vasiļjeva un rēzekniete Jekaterina Smirnova, trešajā vietā ar 2 punktiem maltiete Kristīne Gruznova.

Visas komandas, dalībnieki, rezultāti un vietas apskatāmas chess-results.com.

Pavasarī pēc 3.posma spēlēm kopvērtējumā tiks noskaidroti medaļņieki – trīs labākie zēni U-11 un U-14 grupā, trīs labākās meitenes šajās grupās, kā arī godalgoto komandu dalībnieki. Nākamais sabraukums notiks 2020.gada 3.janvārī.

Sacensību galvenais tiesnesis Anatolijs Jasinskis