Šahisti Jēkabpilī atkal godina trenera Jāņa Mileikas piemiņu

10.11.2019

Trenera Jāņa Mileikas 9. starptautiskā Šaha Diena notika 9.novembrī Jēkabpilī. Dalībnieki, radi un draugi  nolika ziedus Jāņa atdusas vietā. Plašajās un gaišajās Krustpils Kultūras nama telpās bija sapulcējušies gandrīz simts dalībnieku no trim valstīm.

Notika 2 turnīri rapida turnīri šahā pēc Šveices sistēmas 7 kārtās ar laika kontroli 12 minūtes uz partiju + 3 sekundes par katru izdarīto gājienu. FIDE reitinga apskaite. Spēcīgākajā A turnīrā otro gadu pēc kārtas (un kopā jau trešo) uzvarēja četrkārtējais Latvijas čempions GM Artūrs Neikšāns, saņemot Goda plāksnīti un ierakstot savu vārdu uz ceļojošā kausa. Aiz viņa palika Aleksandras Salna no Viļņas un GM Ilmārs Starostīts no Rēzeknes. Vislielāko reitinga pieaugumu (38) nopelnīja Glafira Usacheva no Piemaskavas. A turnīra rezultāti.

Turnīrā  B dalībniekiem bija reitinga ierobežojums – ne augstāks par 1800. Spēlēja daudz bērnu un veterānu. Uzvarēja juniors Daniels Milovs no Jūrmalas, kas pēc papildrādītāja (lielāko uzvaru skaita, tagad plaši izmantota Eiropā) apsteidza Kirillu Baibaratski no Pitalovas (Krievija). Par puspunktu atpaliekot, trešo vietu ieņēma jēkabpilietis Alberts  Korostilevs. B turnīra rezultāti.

Pusdienas pārtraukumā bija organizēta ēdināšana. Visi dalībnieki saņēma piemiņas suvenīru. Bija daudz balvu dažādās kategorijās (saraksts).  Visiem apbalvotajiem tika pasniegtas oriģinālas turnīra medaļas. Video atskaite par 9. J.Mileikas šaha dienu būs Youtube portālā “Ŗapidchess”. Turnīrus teicami novadīja tiesneši no Rēzeknes Aleksandrs Vasiļkovs un Anatolijs Jasinskis.  Šaha dienas veiksmīgo organizāciju veicināja Jēkabpils sporta skolas treneri  Gunārs Pušmucāns un Guntis Jankovskis, direktors Edgars Lamba, Jāņa audzēkni Vitālijs Orlovs un Jurijs Agafonovs, sponsori.

Nākošās, jubilejas 10. šaha Dienas notiks 2020.gada 7. un 8.novembrī.  

Jurijs Agafonovs