Batumi pēc piecām kārtām Latvijas izlase augstajā 12.vietā

29.10.2019

Papildināts. Gruzijas pilsētā Batumi notiekošajā Eiropas komandu čempionātā šahā otrdiena, 29.oktobris, ir vienīgā brīvdiena. Pirmdienas vakarā noslēdzās piektā kārta. Latvijas izlase cīnās visai sekmīgi un ar trim komandu uzvarām mūsu dāmas ir augstajā 12.vietā 32 vienību konkurencē.

Čempionāts mūsējām sākās ar sāpīgu neveiksmi 0:4 pret spēcīgo Azerbaidžānu, tad sekoja uzvara 3,5:0,5 pār Norvēģiju, klupiens pret Turciju 1,5:2,5 un divas uzvaras pēc kārtas – 3:1 pret Horvātiju un 2,5:1,5 pret Vāciju. Ja iepriekšējā piedalīšanās reizē, pirms četriem gadiem Islandē, Latvija visā turnīrā izcīnīja četras komandu uzvaras, tad tagad jau ir trīs panākumi un priekšā vēl ir četras tikšanās. Tātad labi priekšnoteikumi uzlabot pirms četriem gadiem iespēto. Sestajā kārtā Latvija tiksies ar Armēniju.

Individuāli 3 punktus no 5 guvusi lielmeistare Dana Reizniece-Ozola (2297), kura spēlē pie pirmā galdiņa. Pa 2,5 no 5 ir WGM Laurai Rogulei (2269) un WGM Ilzei Bērziņai (2216), 1,5 punkts 2 partijās iekrāts Madarai Golstai (1987), bet divi neizšķirti trijās partijās ir WFM Elizabetei Limanovskai (2186).

Kopvērtējumā lielu pārsteigumu nav. Visas piecas cīņas uzvarējusi ir Krievija, bet pa četriem panākumiem ir Gruzijai, Azerbaidžānai un Serbijai. Vīriem labāko trijnieks šobrīd ir Ukraina, Krievija un Slovēnija.

Visas komandas, dalībnieki, rezultāti un ieņemtās vietas apskatāmas chess-results.com.

Papildināts. Iespaidiem dalās komandas kapteine Dana Reizniece-Ozola: "Turnīra pirmo pusi esam pavadījušas atbilstoši saviem spēkiem. Otrā puse parāda, kāda ir sportistu fiziskā un emocionālā sagatavotība. Komandas noskaņojums ir sportists, saliedēts un motivēts. Organizatoriskā ziņā viss ir lieliski – gan viesnīca, gan ēdiens, arī spēļu zāle ir ļoti ērta. Šahistu mīl un ciena, bet, protams, arī uzmana, lai spēļu zālē neietu ar savām pildspalvām, pulksteņiem vai citām raidierīcēm. Laiks ir silts; joprojām peldos jūrā, nejūtos pat kā īsts ronis. Lietus un pērkona negaiss brīžiem gan izslēdz kādu elektrisku ierīci, sienām nosit apmetumu vai brīžiem ielas padara neizbrienamas, bet tam ir arī sava romantika. Brīvdienā izstaigājāmies pa Batumi vecpilsētu un baudījām gruzīnu sātīgo virtuvi. Kopumā pilsēta dikti dinamiska – visu laiku sajūta, ka atrodies celtniecības laikumā: daudzstāvu dzīvokļu ēkas aug kā sēnes. Iespējams, laba ideja investīcijai!