Laurai Rogulei maksimālais punktu skaits Milana Velimiroviča memoriālā

09.10.2019
Sacensību pirmo trīs vietu ieguvēji.

Rīgas Šaha skolā aizvadīts 2.Milana Velimiroviča memoriālā turnīra šaha problēmu  risināšanā Latvijas posms. Tā bija daļa no Serbijas risinātāju līgas sacensībām, kur piedalījas 106 risinātāji no Krievijas, Latvijas, Serbijas, Šveices.

Direktors Serbijā bija Borislavs Gadjanskis; kontroliere Latvijā – Jūlija Visocka.

Risinatājam tika piedāvātas 15 problēmas žanra #2 (divvilči), ar risināšanas maksimālo laiku 150 minūtes. Risinājumos bija jāuzraksta tikai pirmo balto gājienu. Par pareizo atbildi dalībnieki saņēma 4 punktus, un par nepareizo vai neierakstīto atbildi – 0 punktu. Maksimālais punktu skaits – 60.

Latvijā sacensībās piedalījas 19 risinātāji no 8 līdz 82 gadiem vecumā. Liels paldies Rīgas Šaha skolas trenerim Aivaram Stašānam un viņa audzēkņiem par turnīra atbalstu!

Uzvarētāji Latvijā:
Laura Rogule (1.vieta ar maksimālo punktu skaitu – 60), Miķelis Emīls Miķelsons (2.-3.vieta, 44 punkti; trenera Aivara Stašāna audzēknis), Ēriks Mieriņš (2.-3.vieta, 44 punkti).

Uzvarētāji pasaulē:
Danila Pavlovs, Krievija (1. vieta – 62 min), Marjans Kovačevičs, Serbija (2. vieta – 91 min), Jevgēņijs Viktorovs, Krievija (3. vieta – 96 min). Pēc starptautiskiem rezultātiem Laurai Rogulei ir 8.– 9. vieta un pirmā vieta starp sievietēm!

Vietējie rezultāti | Starptautiskie rezultāti | Problēmas | Risinājumi | Foto albūms

Turnīrs ir arī iekļauts WFCC nozīmīgu sacensību kalendārā 2019.


Jūlija Visocka,
Latvijas problēmšaha biedrības pārstāve