Reiznieces-Ozolas kausu Kuldīgā izcīna Aleksandrs Jazdanovs

16.09.2019
Foto - Gunārs Gertners

Nedēļas nogalē aizvadīta Kuldīgas novada Sporta skolas 55.ceļojošā komandu kausa izcīņa, kas paralēli bija arī Lielmeistares Danas Reiznieces-Ozolas 14.kausa izcīņa. Uz septiņu kārtu ātrā šaha (25+15) turnīru bija ieradušies 76 jaunie spēlētāji no daudzām Latvijas pilsētām, galvenokārt Rīgas.

Šīs bija individuālās sacensības ar komandu ieskaiti ar balvu fondu 990 eiro. Komandu ieskaitē 1.-3.vietas ieguvēju komandu dalībnieki tika apbalvoti ar diplomu un
medaļu, uzvarētāju komanda saņem 55.Kuldīgas ceļojošo kausu. Savukārt individuālajā vērtējumā labākie šahisti tika pie lielmeistares Danas Reiznieces-Ozolas kausa, diplomiem, medaļām un naudas balvām.

Par turnīra uzvarētāju kļuva U-16 vecuma grupas pārstāvis, rīdzinieks Aleksandrs Jazdanovs (2172), kurš izcīnīja 6,5 punktus no 7. Pa 6 punktiem ieguva U-18 spēlētāji Rihards Bekasovs (2125) un Ņikita Solomka (2046). Ceturtais ar 5,5 punktiem bija viņu vienaudzis Arsens Bataševs (2157), bet labāko sešinieku ar tikpat punktiem noslēdza divi U-14 grupas puiši – Emīls Jānis Mieriņš (1767) un Jevgēņijs Spriņģis (1784).

Meitenēm pa 5 punktiem ieguva Ramona Golsta (1753) un Madara Golsta (1859), bet trešā ar 4 punktiem bija Melānija Luīze Jansone (1352). Kurzemnieki šogad bija ļoti viesmīlīgi, jo viesi no galvaspilsētas ieņēma pirmās 29 vietas.

Sīva cīņa ritēja arī komandu vērtējumā. "Rīgas ŠS/Vertikāle 1" apsteidza "Rīgas ŠS/Nākotni" tikai par puspunktu, bet vēl puspunkts mazāk bija "Rīgas ŠS/Matotāji".

Vietnē chess-results.com apskatāmi visi individuālie rezultāti, kā arī komandu vērtējums un vienību dalībnieki.

Lielmeistare Dana Reizniece-Ozola: "Šajā turnīrā trenerus godinām īpaši, un te jāatzīst bijušā kuldīdznieka A.Stašāna meistarība – gan labākās meitenes, gan otrā un trešā spēcīgākā komanda ir viņa treniņu rezultāts. Skaistāko partiju turnīrā nospēlēja un mammu, manu bērnības cīņubiedri Nelliju iepriecināja Naomi Maklakova. Naomi ar skaistu laidņa upuri sagrāva pretinieka aizsardzību un karali ātri vien iežņaudza mata tīklā. Kopvērtējumā 5.vieta, nedaudz atpaliekot no Agnesas Ter-Avetisjanas.

Sportā viens no svarīgākajiem principiem ir godīga spēle, tāpēc ik gadu mēģinām izvēlēties priekšzīmīgāko sportistu/-i. Šogad par tādu turnīrā kļuva Kristaps Zass par cieņu pret sportu, konkurentiem, cīņubiedriem un treneriem.

Priecājos, ka ar katru gadu turnīra dalībnieku sastāvs kļūst spēcīgāks. Nākamgad ap šo pašu laiku Kuldīgā būs jau 15.lielmeistares kauss, ko taisām kā labu treniņu jauniešiem. Noteikti papildināsim turnīru ar meistarklasēm un lielmeistaru simultānspēli. Lai jaunieši trenē prāta "muskuļus" lielajām kaujām – Latvijas, Eiropas un pasaules čempionātiem, olimpiādei. Grūti treniņos, viegli cīņā!

Pateicos Viktoram Šteinbergam un Gunāram Gertneram par tiesāšanu un sirsnīgu sportistu uzņemšanu! Kuldīgas Sporta skolas direktoram Agrim Kimboram, Ārim Ozoliņam, Montai Putniņai un "Kemonai" arī saku paldies par atbalstu vienam foršam turnīram Kuldīgā!"