Noslēgušies jau tradicionālie 2024.gada šaha turnīri Alūksnē

18.09.2024
Bērnu trunīra uzvarētāji

Noslēgušies jau tradicionālie 2024.gada šaha turnīri Alūksnē

  1. gada Alūksnes šaha svētki, kas norisinājās Ernsta Glika Alūksnes Valsts Ģimnāzijā, ir noslēgušies ar aizraujošām un spraigām cīņām pie šaha galdiņiem. Tie ietvēra trīs lieliskus turnīrus – rapid, blics un bērnu sacensības, kurās piedalījās gan Alūksnes šaha cienītāji, gan spēlētāji no visas Latvijas. Šogad turnīrs izcēlās ar ieverojamu dalībnieku skaitu un augstu sacensību garu.

Rapid turnīrs

Pirmajā turnīrā – rapid turnīrā – uzvaru izcīnīja Pavlovs Ņikita, kurš uzvarēja ar 7 punktiem no 8 iespējamiem. Spraigā cīņā, kurā piedalījās 32 spēlētāji, viņam sekoja otrās un trešās vietas ieguvēji – Kaspars Circenis un Māris Koops, kuri abi ieguva pa 6 punktiem. Rapid turnīrs bija lielisks spēka pārbaudījums visiem dalībniekiem, un Ņiktam Pavlovam šī uzvara bija pelnīts triumfs.

Blics turnīrs

Blics turnīrs arī piesaistīja ievērojamu uzmanību ar dinamiskām spēlēm, kurās laika kontrole bija 4 minūtes + 2 sekundes par gājienu. Par šī turnīra uzvarētāju kļuva Aivars Laizāns, izcīnot 8,5 punktus no 9 iespējamajiem. Otrajā vietā ierindojās Raivis Kristians Pakalns, kam bija 7,5 punkti, bet trešajā vietā ar 7 punktiem finišēja Māris Koops. Turnīra beigās daudzi dalībnieki atzina, ka blics spēles piedāvāja īpašu izaicinājumu un ātras domāšanas pārbaudi.

Bērnu turnīrs

Savukārt bērnu turnīrs atkal izcēlās ar jauno talantu līdzdalību. Šoreiz par labāko kļuva Rēzeknes BJSS audzēknis Edvards Gaidis, kurš pārspēja savus vienaudžus un ieguva pirmo vietu. Otro vietu izcīnīja Herta Mežale, bet labākais alūksnietis Ralfs Strodans ierindojās tresajā vietā. Šie jaunie šahisti parādīja lielu potenciālu un cīnījās ar dedzību un aizrautību.

Noslēgums

Šī gada Alūksnes šaha turnīri neapšaubāmi bija izcils notikums, kas atklāja gan pieredzējušus spēlētājus, gan jaunus talantus. Turnīrs ir kļuvis par nozīmīgu tradīciju un piesaista arvien vairāk šaha cienītāju no visas Latvijas. Turnīra organizatori izsaka pateicību visiem dalībniekiem un līdzjutējiem, kā arī aicina visus atgriezties Alūksnē arī nākamgad, lai piedalītos šaha spēles svētkos.