Intriga vēl paliek, bet divu komandu nu mazāk

19.08.2024
Foto no facebook.com

Aizvadītās nedēļas nogalē Rīgas Šaha federācijas telpās notika Latvijas komandu čempionāta otrais posms, kura laikā ievērojami samazinājās intriga par to, kura vienība tiks kronēta par valsts čempioni.

Otrajā posmā nepiedalījās un no čempionāta izstājās viena kapteiņa divas komandas – "The Royal Biograph" un "The Royal Biograph 2". Pirmā no tām pērn kļuva par valsts čempioni (kopā ar Rīgas Tehnisko universitāti) un pēc pirmā posma bija starp līderēm, tādēļ no sportiskā viedokļa šis zaudējums ir jūtams. Tā kā abas šīs trūkstošās komandas aizvadīja mazāk par pusi no paredzētajām partijām (trīs no deviņām), tad to rezultāti Latvijas 2024.gada čempionātā ir anulēti un pēdējā posmā tās, diemžēl, nepiedalīsies.

Divām komandām promesot, pārējās nedēļas nogalē aizvadīja nevienādu maču skaitu. Cīņassparu un spriedzi pie galdiņiem tas nemazināja. Kaut arī vairākas komandu uzvaras pēc rezultāta ir pārliecinošas, daudzas no tām nāca ļoti grūti.

Līderi šobrīd ar 8 punktiem ir RTU un "Dark Horse/RŠS". RTU ar 5:0 pieveica Rīgas Šaha skolu H5 un 4,5:0,5 bija pārāk par "Mifan Chess". "Dark Horse/RŠS" cīnījās neizšķirti 2,5:2,5 ar "Scandic Fusion" un ar 3,5:1,5 pieveica Rīgas Šaha skolu.

Trešajā vietā ar 7 punktiem ir Olaines Šaha klubs, bet par punktu atpaliek Rīgas Šaha skola.

Rezultāti, dalībnieki un vietas apskatāmas chess-results.com.

Trešais posms paredzēts no 6. līdz 8.septembrim turpat, Rīgas Šaha federācijas telpās. Ja nenotiks kādas supersensācijas vai izstāšanās, vienīgais, kas var patraucēt RTU aizstāvēt savu titulu, ir "Dark Horse/RŠS", ar kuru jātiekas jau pirmajā dienā.

Foto no facebook.com